Adviezen

Voordelen van voetmassage

Voordelen van voetmassage


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een voetmassage is niet alleen aangenaam, het kan ook de gezondheid en het welzijn bevorderen. Volgens de Chinese geneeskunde zitten de meeste sensorische zenuwen van je interne organen aan je voeten. Tijdens een reflexologiesessie gebruikt de arts uw voet als een gedetailleerde lichaamskaart en behandelt hij eventuele gezondheidsproblemen door massage en druk op de meridiaanpunten die overeenkomen met specifieke organen en zogenaamd energie naar hen sturen. Van zowel reflexologie als traditionele voetmassage is aangetoond dat ze de psychische en lichamelijke gezondheid bevorderen.

Ontspanning en verbeterd welzijn

Het ontvangen van een voetmassage kan het gevoel van welzijn verbeteren en diep ontspannend zijn, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. In een studie uitgevoerd door de universiteit van Brighton, ervoeren patiënten die voetmassages ontvingen na een bypassoperatie van de kransslagader, hogere niveaus van kalmte en gevoelens van psychologisch welzijn dan degenen die geen massages ontvingen. Voetmassage kan een effectief hulpmiddel zijn om niet alleen postoperatieve stress en angst te verminderen, maar ook om ontspanning in uw dagelijks leven te bevorderen.

Misselijkheid en pijnverlichting

Als u misselijkheid of algemene pijn ervaart, kan een voetmassage u enige verlichting bieden. Een studie werd uitgevoerd door de Universiteit van Canberra in Australië om te leren of voetmassage kan worden gebruikt als een genezend hulpmiddel voor patiënten die in het ziekenhuis met kanker zijn opgenomen. Zevenentachtig patiënten kregen voetmassages van stappen van vier minuten per voet, die een direct gunstig effect op hun gevoelens van misselijkheid, pijn en ontspanning bleken te hebben. De studie ontdekte dat voetmassage een effectieve aanvullende behandeling kan zijn voor kankerpatiënten om symptomen van pijn en misselijkheid verminderen tijdens hun ziekte.

Gezondere voeten

Een voetmassage stimuleert je spieren, verbetert de bloedsomloop, vermindert stijfheid en spanning en kan pijn elimineren, volgens Harvard Medical School. Koop een voetroller bij uw plaatselijke apotheek of reformwinkel om uzelf een massage te geven. Trek uw schoenen uit en rol de voetroller heen en weer voor een snelle en verkwikkende massage. Zorg ervoor dat je het over je voeten rolt, niet alleen de zolen. Als u ernstig voetletsel of ernstige pijn heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een voetmassage krijgt om het letsel te verergeren.

Verlichting van multiple sclerose

Reflexologie kan de symptomen verbeteren bij patiënten met multiple sclerose. In een studie uitgevoerd door de afdeling orthopedische revalidatie van Sheba Medical Center voltooiden 53 patiënten met multiple sclerose een 11-weken durende reeks reflexologiebehandelingen. De reflexologiebehandelingen omvatten handmatige druk en massage van specifieke punten op de voeten en kuitgebieden. De reflexologiebehandelingen bleken gunstig bij het verminderen van sensorische, motorische en urinaire symptomen bij patiënten met multiple sclerose.

Vermoeidheid en verbetering van stress

Als u van middelbare leeftijd en een vrouw bent, kan het ontvangen van voedselmassage symptomen van stress en vermoeidheid verlichten en uw bloedsomloop verhogen. Een studie uitgevoerd door de afdeling Verpleegkunde van het Songwon College wees uit dat voetreflexologie effectief was bij het verminderen van stress en vermoeidheid bij premenopauzale vrouwen van middelbare leeftijd, samen met het helpen van hun bloedcirculatie.

Middelen


Bekijk de video: Reflexzonetherapie bij kinderwens - 24BabyTV (Mei 2022).