Adviezen

Welke voedingsmiddelen helpen het spierstelsel?

Welke voedingsmiddelen helpen het spierstelsel?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De sleutel tot een gezond spierstelsel is een gezond dieet. Dit geldt voor iedereen, of je nu een jeugdige of een actieve volwassene bent, of een oudere, atletische of een bankaardappel bent. Uw lichaam heeft dagelijks voldoende hoeveelheden calcium, kalium, eiwitten, vitamine C en essentiële voedingsstoffen nodig om gezonde spiercellen op te bouwen, te ondersteunen en te onderhouden. Juiste voeding geeft uw spierstelsel ook algehele kracht en mobiliteit, evenals het vermogen om zichzelf te repareren.

Calcium

Calcium helpt spieren samentrekken en goed ontspannen. Het is ook essentieel voor gezonde botten en tanden. Citrusvruchten, sojabonen, tofu, zalm en sardines zijn van nature rijk aan calcium. Hoewel donkergroene, bladgroenten zoals boerenkool en broccoli goede bronnen zijn, verminderen snijbiet en spinazie de absorptiesnelheid. Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt zijn uitstekende calciumkeuzes die ook vitamine D bieden, wat nodig is voor het lichaam om calcium goed te gebruiken. Zonneschijn is een andere bron van vitamine D. Mannen moeten dagelijks tussen 1.000 en 1.200 milligram consumeren, terwijl vrouwen 1.200 moeten krijgen.

Kalium

Kalium is essentieel voor het verzenden van zenuwimpulsen naar de spieren, zodat ze zich kunnen uitrekken en ontspannen als dat nodig is. Goede voedselkeuzes zijn vlees, zuivelproducten, granen, groenten, fruit en peulvruchten. Mannen en vrouwen moeten dagelijks 4.700 milligram kalium consumeren.

Eiwit

Eiwit bouwt, onderhoudt en herstelt spierweefsels. Het produceert energie en uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat spieren zich goed kunnen samentrekken. Een veel voorkomende misvatting is dat atleten aanzienlijk meer eiwitten nodig hebben dan niet-atleten. De eiwitbehoefte van de atleet is slechts iets hoger, omdat training verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van spiergrootte, bulk, vorm en kracht. Goede eiwitrijke voedingsmiddelen zijn kip, rundvlees, vis, melk, eieren en de meeste andere dierlijke producten. Mannen en vrouwen kunnen aan hun eiwitbehoefte voldoen door dagelijks twee tot drie porties mager vlees of vleesalternatieven te consumeren. Vegetarische alternatieven zijn peulvruchten, zaden, noten, granen, donkere bladgroenten en zuivelproducten.

Vitamine C

Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen, het bindweefsel dat nodig is voor spiergezondheid. Het is direct beschikbaar in de meeste soorten fruit - met name citrus, paprika, bessen, broccoli, spruitjes, aardappelen, spinazie en tomaten. Mannen moeten dagelijks 90 milligram vitamine C consumeren; vrouwen hebben 75 milligram nodig.

IJzer, thiamine, magnesium, natrium en jodium

IJzer helpt de rode bloedcellen uw spieren te zuurstof geven. Het is aanwezig in gevogelte, rood vlees, eieren, groene groenten, fruit en verrijkte graanproducten. Mannen en vrouwen jonger dan 51 jaar moeten dagelijks 8 milligram consumeren; vrouwen ouder dan 51 moeten dagelijks 18 milligram hebben.

Thiamine (vitamine B1) helpt het lichaam voedsel om te zetten in de energie die nodig is om gezonde spieren te produceren. Goede bronnen zijn ham en varkenskarbonades, sojamelk, eikelpompoen en watermeloen. Mannen moeten dagelijks 1,2 milligram thiamine consumeren en vrouwen moeten 1,1 milligram hebben.

Magnesium werkt met calcium om spiercontractie te normaliseren. Goede voedingsbronnen zijn onder andere heilbot, melk, groene groenten zoals broccoli en spinazie, cashewnoten, peulvruchten, zonnebloempitten en andere zaden en volkorenbrood. Mannen moeten dagelijks 420 milligram consumeren, terwijl vrouwen 320 milligram moeten innemen.

Natrium en jodium zijn ook essentieel voor de gezondheid van spieren en zijn tegenwoordig in meer dan voldoende hoeveelheden aanwezig in de meeste commercieel verwerkte voedingsmiddelen.

Middelen


Bekijk de video: Het spierstelsel - energievoorziening van de spier - HAVOVWO (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Knocks

  This situation is familiar to me. Is klaar om te helpen.

 2. Aesctun

  Verspilde tijd verspild zag ik gewaardeerd

 3. Shizhe'e

  Ik sta klaar om je te helpen, vragen te stellen.

 4. Natilar

  Het is jammer dat ik nu niet aan de discussie kan deelnemen. Zeer weinig informatie. Maar dit onderwerp interesseert me erg.

 5. Nikorg

  Volgens mij worden er fouten gemaakt. We moeten overleggen.

 6. Phaon

  Ik denk dat ze het mis hebben. We moeten overleggen. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht