Adviezen

Regels voetbalvisor

Regels voetbalvisor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Iedereen die een spelletje Amerikaans voetbal heeft gezien, weet dat het spel tientallen regels bevat die moeten worden gevolgd. Alle niveaus van georganiseerd voetbal bepalen regels met betrekking tot de soorten vizieren die aan de helm van een speler kunnen worden bevestigd. De bestuursorganen die de middelbare school, hogeschool en profvoetbal reguleren, hebben vizierregels die een vergelijkbare reikwijdte hebben, maar enigszins verschillen qua handhaving en straffen.

Voetbal vizieren

Voetbalvizieren zijn in zwang geraakt sinds het begin van het millennium; volgens Mike Sterner, die toezicht houdt op de marketing van Oakley, de grootste producent van voetbalvizieren, is het aantal aankopen tussen 2004 en 2006 elk jaar verdubbeld. Terwijl alle voetbalhelmen minstens een draadmasker met openingen moeten bevatten, moeten spelers die slechts af en toe een draadmasker dragen lijden aan oogletsel wanneer een verkeerde vinger door een gat in het rooster reist. Het toevoegen van een vizier elimineert volledig de mogelijkheid om een ​​slag op het gezicht te krijgen via het draadrooster. Er zijn nog andere potentiële voordelen voor vizieren; een speler die gevoelig is voor zonlicht kan een getint masker dragen om migraine of een andere door licht veroorzaakte kwaal te voorkomen, terwijl de voormalige NFL die Ricky Williams terugliep beroemd een getint vizier droeg om hem te helpen omgaan met sociale angststoornissen.

NFL-regels

De National Football League begon wetgeving vast te stellen over de soorten helmvizieren die aanvaardbaar zijn om te dragen vanaf het NFL-seizoen 1998 toen het getinte vizieren verbood. Volgens sectie 4 artikel 3a van de NFL-regels, moet een speler de liga een doktersbriefje verstrekken en goedkeuring van het liga-kantoor verkrijgen om een ​​gekleurd vizier op het speelveld te kunnen dragen. Duidelijke vizieren zijn acceptabel voor alle spelers zonder liga-goedkeuring. Als een NFL-official een speler een illegaal vizier ziet, stelt hij de speler op de hoogte van de overtreding bij de volgende bezitswisseling. De speler moet het illegale vizier van zijn helm verwijderen voordat hij mag terugkeren naar het speelveld. Als een speler die wordt aangehaald voor een vizierovertreding probeert terug te keren naar het veld zonder het vizier te verwijderen of als hij wordt waargenomen dat hij de illegaal gevizerde helm aan de zijlijn draagt, kan hij uit het spel worden gezet en worden onderworpen aan verdere discipline van de competitie.

NFHS-regels

De National Federation of State High School Associations, of NFHS, heeft een iets restrictievere regel dan de NFL. Regels 1-6c4 specificeren dat het op middelbare school voetbalspelers verboden is om getinte vizieren of andere getinte brillen te dragen. Bovendien moet elk vizier dat aan het gezichtsmasker is bevestigd, zijn gemaakt van een gevormd stijf materiaal, wat geen vereiste specificatie is voor NFL-vizieren.

NCAA-regels

Het bestuursorgaan van het college voetbal, de National College Athletic Association, specificeert regels vergelijkbaar met de NFHS met betrekking tot vizieren. Volgens NCAA-regel 1-4-5s moeten vizieren helder en vrij van tint zijn en moeten ze zijn gemaakt van materiaal dat is gevormd en stijf. Als een speler wordt gevonden met een illegaal vizier, krijgt zijn team een ​​time-out en moet de speler het spel verlaten totdat de overtreding is verholpen.


Bekijk de video: #97 Hou je aan de regels - oke4kids (Mei 2022).