Adviezen

Vorm en techniek voor stationaire fietsbeginners

Vorm en techniek voor stationaire fietsbeginners


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een hometrainer biedt een solide cardiovasculaire training, die volgens Carmichael Training Systems coach Andy Applegate moeilijker kan zijn dan een fietstraining buiten. Dit komt omdat je tegen de weerstand van de fiets rijdt. Als je op zoek bent naar een sociale plek tijdens het fietsen, probeer dan een ronddraaiende fitnessles.

Juiste instelling

Stel uw hometrainer goed af voordat u gaat fietsen. Dit kan een enorm verschil maken met betrekking tot comfort, verbrande calorieën en letselpreventie. Begin met naast de fiets te staan ​​en stel de zithoogte zo in dat deze gelijk is aan uw heuphoogte. Zorg ervoor dat de stoel iets naar voren is gekanteld om de duw en kracht die u produceert te maximaliseren. Lijn het stuur uit zodat ze hoger zijn dan de stoel. Je wilt dat je onderrug, armen en schouder ontspannen zijn wanneer je ze uitstrekt om ze te grijpen.

Weerstand

Wanneer je op een hometrainer rijdt, is het weerstandsniveau helemaal aan jou. Rij altijd in uw eigen tempo en niveau en stel het weerstandsniveau nooit zo hoog in dat u niet kunt trappen. Dit kan leiden tot knieblessures. Zorg ervoor dat u tijdens het fietsen trapt terwijl u de weerstand langzaam verhoogt, zodat u kunt beoordelen hoeveel spanning u hebt toegevoegd.

Techniek

Betrek tijdens het rijden je core en zorg ervoor dat je je heupen beweegt. Het kan gemakkelijk zijn om te proberen je heupen stil te houden omdat het voelt alsof je je quadriceps en hamstrings benadrukt, maar dit kan leiden tot letsel in je knie- en heupgewrichten. Denk bij het trappen aan vierkanten. Dit betekent dat je je voet naar voren duwt op het bovenste gedeelte van het vierkant en naar beneden tegen de voorkant. Langs de onderkant, doe alsof je modder van de onderkant van je schoen schraapt. Betrek je heupflexoren om dit te doen. Trek ten slotte de achterkant van het vierkant omhoog. Deze vorm van trappen zorgt voor optimale efficiëntie.

Veiligheid en uitrusting

Een hometrainer kan heel veilig zijn als je het juiste protocol volgt. Als je een spin-les volgt, zorg er dan voor dat je instructeur een gecertificeerde groepsfitnessinstructeur is. Juiste uitrusting voor een hometrainer omvat sportshorts en goed passende trainingsschoenen. De standaardschoen voor indoor fietsen is een speciale fietsschoen met een stijve zool; soms worden schoenplaatjes die op de schoen passen toegevoegd, maar deze zijn niet verplicht. Begin uw training altijd met een eenvoudige draai van 5 tot 10 minuten om op te warmen en beëindig uw training met een cooldown van 5 tot 10 minuten.

Middelen


Bekijk de video: Warmtetransport (Mei 2022).