Adviezen

Hoe doe je een Front Flip voor beginners


Een front flip, soms een front somi of front tuck genoemd, is een acrobatisch element dat vaak wordt gebruikt bij gymnastiek en cheerleading. In gymnastiek is het een basisbeweging die op bijna elk apparaat wordt gebruikt - vloer, balk, kluis en ongelijke balken. Een goede voorwaartse salto vereist een krachtige start, zodat u uw lichaam in de lucht kunt roteren. Bij cheerleading wordt deze beweging gebruikt als onderdeel van een algehele vloerroutine en wordt af en toe gebruikt als een afstapmanoeuvre van een groepspiramide. Beginners zullen leren hoe ze een voorwaartse flip op een gewatteerde vloer kunnen doen voordat ze overgaan naar apparaatbeheersing.

Stap 1

Ga op een gestoffeerde of vloerbedekking staan ​​die niet wordt belemmerd door meubels. Neem vijf tot zes lopende stappen om snelheid en vaart te krijgen. Duw hard van je ballen en spring met je voeten zo hoog mogelijk in de lucht. Duw je hielen in de grond om het momentum te krijgen om met de rotatie te beginnen. Steek je armen in de lucht terwijl je springt. Houd je rug licht afgerond in de sprong. Trek uw schouders niet tot aan uw oren.

Stap 2

Draai je bovenlichaam om een ​​salto in de lucht te beginnen. Terwijl je lichaam optilt, til je de heupen omhoog terwijl je je lichaam omkeert. Stop in een afgeronde positie met je bovenrug. Houd je knieën gebogen zodat je plooi strak en beheerst is. Draai jezelf om. Land stevig op de ballen van je voeten met een lichte buiging in je knieën.

Stap 3

Houd je ogen op de horizon gericht. Voltooi de salto. Strek je benen terwijl je de positie voltooit om op de ballen van je voeten te landen met je knieën licht gebogen. Ga rechtop zitten en strek je armen over je hoofd in een V-positie om het element te voltooien.

Tip

  • Voer dit element altijd uit in het gezelschap van een coach of spotter.
  • Strek uw quadriceps, kuiten, rug en armen uit voordat u dit element probeert, om letsel te voorkomen.

Middelen


Bekijk de video: Frontflip In 5 Stappen. Frontflip Tutorial Trampoline (December 2021).