Adviezen

Vier basisprincipes van lichaamsmechanica


De juiste lichaamsmechanica is van vitaal belang voor het voorkomen van letsel en invaliditeit. Volgens het Amerikaanse NAVY Military Sealift Command dragen slechte lichaamsmechanica in belangrijke mate bij aan vermijdbare lage rugletsels. Integreer principes van goede lichaamsmechanica in uw dagelijkse activiteiten om uw risico op vermijdbaar letsel te verlagen.

Houding

Handhaaf een juiste ruggengraatuitlijning tijdens zitten, staan ​​en slapen. De menselijke wervelkolom bestaat uit individuele botten, wervels genoemd, die op elkaar worden gestapeld. Samen vormen deze wervels een natuurlijke "S" -curve wanneer ze correct zijn uitgelijnd. Ga met een kleine opgerolde handdoek achter uw onderrug zitten om uw lumbale wervelkolom te ondersteunen. Sta rechtop met je oren, schouders, heupen en enkels in lijn met elkaar. Plaats een voet op een kleine voetsteun om uw bekken te roteren om de druk op uw onderrug te verminderen wanneer u langere tijd staat. Slaap op je rug met een klein kussen dat je benen ondersteunt om de druk op je onderrug te verminderen. Buig je knieën en leg een kussen tussen je benen om je rug recht te houden.

Ondersteuning en Zwaartepunt

Verbreed uw steunbasis door uw voeten op schouderbreedte uit elkaar te plaatsen voordat u opheft, duwt of trekt. Plaats een voet iets voor de andere om het evenwicht te verbeteren en het risico op letsel te verminderen. Houd uw lichaam gecentreerd boven uw voeten om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen. Draag voorwerpen dicht bij je lichaam om het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij je zwaartepunt te brengen. Schuif bijvoorbeeld een doos dicht bij uw lichaam voordat u hem optilt en draag hem met gebogen ellebogen naar uw borst; probeer het niet op te tillen of te dragen met uitgestrekte armen.

Spiergroepen

Gebruik grotere spiergroepen in je armen, benen en romp om taken uit te voeren om het risico op letsel te verminderen. Om bijvoorbeeld een doos van de vloer te pakken, hurk je neer en gebruik je benen om jezelf rechtop te zetten in plaats van voorover te buigen en de doos met je armen op te tillen. Draag boodschappentassen over uw onderarm, dicht bij uw elleboog in plaats van handgrepen in uw handen. Duw of trek objecten om de rompspieren te activeren in plaats van met uw armen en benen te tillen.

Heftechniek

Gebruik een goede vorm bij het tillen om uw wervelkolom te beschermen. Houd je rug recht en hurk neer op het niveau van het object voordat je gaat tillen. Buig niet in de taille. Trek het voorwerp dicht bij uw lichaam voordat u gaat staan ​​en span uw buikspieren aan terwijl u staat. Als buigen niet kan worden vermeden, gebruik dan een "golferlift" - strek één been en til het naar achteren terwijl u voorover buigt. Dit voorkomt dat je wervelkolom buigt, waardoor de kans op letsel vermindert. Wees voorzichtig - de lift van de golfer vereist de mogelijkheid om op één been te staan ​​zonder uw evenwicht te verliezen.

Middelen


Bekijk de video: de 4 basisprincipes van Profit First (Januari- 2022).