Info

Alternatieven voor zittende beenpersmachines


De zittende beenpersmachine is een duur en ietwat gecompliceerd stuk apparatuur dat zich richt op de quadriceps-spieren. Deze machine betaalt ook overmatige druk op de knieën en is vaak gecontra-indiceerd na knieblessures. Als je geen toegang hebt tot een zittende beenpersmachine, of als je een knieblessure hebt, bestaan ​​er alternatieve quadriceps-oefeningen.

Squats

Een squat is in wezen dezelfde beweging als een zittende beenpers, maar uitgevoerd vanuit een staande positie. Deze oefening is voordelig omdat het alleen uw lichaamsgewicht vereist. Doe een squat door een staande positie aan te nemen met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je rug recht en buig je heupen en knieën alsof je een denkbeeldige stoel neemt. Stop wanneer je dijen evenwijdig zijn aan de vloer en keer terug naar de startpositie. Houd halters of een medicijnbal vast om desgewenst weerstand toe te voegen.

Lunges

Lunges vereisen ook alleen uw lichaamsgewicht, maar kunnen worden aangevuld met halters, een gewichtsvest of medicijnbal. Begin vanuit een staande positie, met je handen op je heupen. Ga een stap vooruit en land op de hiel van je voorste voet. Duik naar beneden zodat je achterste knie bijna de vloer raakt. Duw af met de voorste voet om terug te keren naar de startpositie en herhaal met de andere voet.

Stap-Ups

Voer step-ups uit met alleen een halterbank of trap. Ga voor het apparaat staan ​​met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar. Stap op het apparaat met één voet en vervolgens met de andere voet. Stap terug naar beneden met de tweede voet en vervolgens met de eerste voet. Herhaal dit voor zoveel herhalingen als gewenst. Verhoog de moeilijkheid door de hoogte van de trede te vergroten, halters vast te houden of een gewichtsvest te dragen.

Beenverlengingen

Beenverlengingen richten zich op de quadriceps en stellen u in staat het bewegingsbereik van het kniegewricht te regelen. Als u herstelt van een blessure, vraag dan uw arts of fysiotherapeut of deze oefening aanvaardbaar is voor uw huidige toestand. Neem plaats op de beenverlengingsmachine en plaats uw schenen onder het kussen. Stel de hendel in op het gewenste bewegingsbereik en gebruik lichtgewicht. Pak de handgrepen vast en strek uw knieën uit om het gewicht te heffen. Laat het gewicht langzaam en gecontroleerd terugkeren naar de beginpositie. Herhaal dit voor zoveel herhalingen als gewenst.