Adviezen

Leuke spellen om te spelen in een Scramble Golftoernooi


In een scramble-toernooi splitsen spelers zich in teams van twee tot vier personen en selecteren vervolgens de beste tee-shots om uit te schieten. De tweede opname wordt gespeeld vanaf de beste tee-opname, enzovoort. Vanwege de variabiliteit van de vaardigheidsniveaus en speelstijlen van spelers, zijn verschillende variaties van het scramble-formaat geëvolueerd, wat unieke uitdagingen, handicaps en gameplay voor zowel de pro als de beginner oplevert.

Las Vegas Scramble

Om een ​​element van geluk en de geest van Vegas aan je toernooispel toe te voegen, bevat de Las Vegas Scramble een D6-dobbelsteen om het lot van de schoten van je team te bepalen. Nadat teams zijn beslist, wijs elke teamgenoot een nummer van 1 tot 4 toe. Elke speler maakt zijn tee-shot, maar in plaats van de beste bal van de vier te kiezen, gooit u de D6 om te bepalen welke van de ballen van de vier spelers wordt gebruikt om de volgende rit te spelen. Als je een 5 of 6 gooit, kan je team de beste van de vier ballen kiezen om te spelen.

Florida Scramble

De Florida scramble voegt een draai toe aan het typische scramble-formaat door te beperken wie elke hole kan spelen. Om een ​​klauteren in Florida te spelen, slaat u zoals gewoonlijk af met elk van de vier teamgenoten en selecteert u de beste bal om de volgende rit van te spelen. De speler met het beste schot gaat vanaf de volgende schijf zitten, terwijl de resterende drie spelers doorspelen. Deze cyclus gaat door en dwingt één speler om elke slag buiten te zitten totdat de bal is opengeboord. Hoewel deze methode een teamgenoot dwingt om elke opname buiten te zitten, creëert het variatie tussen de beste schoten van een team.

Texas Scramble

Zelfs binnen een scramble-formaat bestaat nog steeds het potentieel voor één of twee spelers om de baan te domineren. Het Texas scramble-formaat voorkomt dat de schoten van een speler consistent worden gekozen door te eisen dat elke ronde uit ten minste vier schijven van elke speler bestaat. Door het Texas scramble-formaat te volgen, krijgt zelfs de zwakste speler in een team een ​​gelijke vertegenwoordiging in het toernooi.

Reverse Scramble

Een ketting is slechts zo sterk als zijn zwakste schakel en een reverse scramble-team is slechts zo sterk als zijn zwakste teamgenoot. Terwijl een scramble-indeling je team meestal in staat stelt om te kiezen uit de beste gespeelde schoten, geeft een reverse scramble je concurrerende team de mogelijkheid om te kiezen waar je volgende bal wordt gespeeld. Je mag verwachten dat je shottelling en speeltijd enorm zullen toenemen in vergelijking met een standaard scramble-toernooi omdat je elke ronde speelt vanaf de zwakste van alle schoten. Een reverse scramble kan uw team een ​​uniek perspectief bieden om te oefenen vanaf de voorbereiding op een scramble-toernooi door de zwakke punten van het team te identificeren.


Bekijk de video: EMERGE Golf Scramble Fundraiser 2015 (December 2021).