Adviezen

Fundamentele vaardigheden en regels in Badminton


Om een ​​goede badmintonspeler te zijn, moet je je basisvaardigheden ontwikkelen. Je moet begrijpen hoe je het racket vasthoudt, de shuttle serveert en terugbrengt en over het veld beweegt. Je moet ook bekend zijn met de basisregels van badminton, die worden beheerd door de Badminton World Federation. Als je eenmaal de fundamentele vaardigheden en regels van badminton begrijpt, kun je werken aan het beheersen van het spel.

Portie

Serveer de shuttle met uw niet-dominante zijde het dichtst bij het net - dus als u rechtshandig bent, zou uw linkerkant naar het net zijn gericht. Houd de shuttle in je niet-dominante hand en je racket in je dominante hand. Houd de shuttle net onder schouderhoogte vast en trek uw racket terug aan uw dominante kant, op kniehoogte met uw pols gespannen. Laat de shuttle vallen en trek je racket snel naar voren, zwaaiend met de hand, om het te raken terwijl je je gewicht naar voren verplaatst. Raak de shuttle op kniehoogte en knip daarbij je pols.

Opheldering

Clearing is een techniek die wordt gebruikt om de shuttle terug te brengen, met de nadruk op het eenvoudig terugbrengen van de shuttle aan de zijde van je tegenstander in plaats van te scoren. Wissen onderhands maakt gebruik van dezelfde techniek als een serve - het enige verschil is dat u naar de shuttle moet gaan in plaats van deze naar de gewenste positie te laten vallen. Trek het racket over uw schouder en verplaats uw gewicht naar achteren om overhandig te wissen. Trek het dan over je schouder en verplaats je gewicht naar voren terwijl je de shuttle in een opwaartse - of open - gezichtshoek slaat. Je kunt ook wissen met een backhand, met behulp van de achterkant van je racket aan de andere kant van je lichaam.

Andere vaardigheden

Andere retourmethoden zijn gericht op scoren. Om de shuttle te breken, gebruik je dezelfde techniek als een bovenhandse clear, maar sla je de shuttle in een neerwaartse - of gesloten gezicht - hoek, richt je de shuttle op de vloer aan de zijkant van je tegenstander. Een schijf is een moeilijk schot om te scoren. Rij met de shuttle met een snelle slag met minimale boog en leid het schot met je elleboog. Het racket moet recht op de shuttle slaan, wat resulteert in een harde, rechte slag. Gebruik een dropshot om de shuttle voorzichtig over het net te slaan en blokkeer inkomende shuttlecamera's om ze aan de zijde van je tegenstander te houden. Beweeg tussen de schoten over het veld met je knieën gebogen om een ​​laag evenwichtscentrum te houden, zodat je snel op het spel kunt reageren.

Scoring

Badmintonwedstrijden bestaan ​​uit het beste van drie games - wat betekent dat een speler of team twee games moet winnen. Elk spel wordt gespeeld tot 21 punten. Elke keer dat er een serve is, wordt een punt toegekend aan de server of de verdediger. Een punt wordt toegekend aan de tegenstander of het team als een speler of team de shuttle aan zijn zijde in het spel laat landen, of als hij deze uit het spel aan de zijde van de tegenstander raakt.

Singles spelen

In singles play, dient de server vanaf het rechter service court wanneer zijn score even is en de linker service court wanneer zijn score oneven is. Dus als de server bijvoorbeeld 2 punten heeft, zou hij vanaf de rechterzijde van het veld dienen - wanneer zijn score tot 3 punten stijgt, zou hij schakelen en vanaf links dienen. Als de server scoort, mag hij opnieuw serveren. Als de verdediger scoort, wordt hij de server.

Dubbelspel

Dubbelspel heeft twee spelers in elk team. Elke helft van het veld is verdeeld in twee servicegebieden, waar elke speler vanaf dient. De spelers wisselen niet van serviceruimte tenzij een punt wordt gescoord. Het serveersteam dient van rechts als de score even is en van links als de score oneven is. Als het serverende team scoort, zullen ze opnieuw serveren; dezelfde server zal serveren, waarbij wordt overgeschakeld naar de alternatieve server. Als het verdedigende team scoort, worden zij de servers.


Bekijk de video: Onderzoek naar motorisch leren (November 2021).