Adviezen

Een potje basketbal verbrandt Hoeveel vet?

Een potje basketbal verbrandt Hoeveel vet?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u van uw training geniet, is de kans groter dat u erin slaagt om vet te verbranden. Als u hardlopen op een loopband of een elliptische machine moeilijk of saai vindt, kunt u overwegen een teamsport te spelen om u te helpen fit te blijven. Uptempo-sporten zoals basketbal helpen je een aanzienlijk aantal calorieën te verbranden, terwijl je tegelijkertijd plezier hebt.

Calorieën verbranden

Door een potje basketbal te spelen, verbrandt u calorieën en vet. Variabelen die invloed hebben op de calorieën die u verbrandt tijdens het spelen van basketbal zijn uw gewicht en de lengte van het spel. Een persoon van 125 pond die 30 minuten basketbal speelt, verbrandt ongeveer 240 calorieën. Een 155-pond persoon verbrandt ongeveer 298 calorieën in 30 minuten en een 185-pond persoon verbrandt 355 calorieën in dezelfde hoeveelheid tijd.

Speloverwegingen

Als u redelijkerwijs wilt inschatten hoeveel calorieën u in een basketbalwedstrijd wilt verbranden, moet u rekening houden met het aantal calorieën dat u per minuut verbrandt en het aantal minuten dat u speelt. Spelers in een georganiseerde competitie zullen bijvoorbeeld niet elke minuut van het spel op de vloer doorbrengen. Als je 155 pond weegt en 298 calorieën verbrandt in 30 minuten, verbrand je bijna 10 calorieën per minuut spelen. Iemand van dit gewicht die 41 minuten op de vloer doorbrengt, zou dus bijna 410 calorieën verbranden.

Vet verbranden

Als je van plan bent basketbal te gebruiken als methode om vet te verminderen, denk dan aan de relatie tussen het verbranden van calorieën en het verliezen van vet. Een pond vet is gelijk aan 3.500 calorieën, wat betekent dat als u een pond vet wilt verbranden, u 3.500 calorieën moet verbranden boven de calorieën die u in een bepaalde periode verbruikt. Hoewel uw aanbevolen dagelijkse calorie-inname afhankelijk is van factoren als uw leeftijd en activiteitenniveau, moeten vrouwen doorgaans ongeveer 1.940 calorieën per dag consumeren en mannen moeten dagelijks 2.550 calorieën consumeren. De sleutel tot het gebruik van oefening om vet te verbranden is geduld; één potje basketbal kost geen pond vet, maar meerdere dagen per week basketballen is een effectieve vetverlagende strategie op de lange termijn.

Basketbal voordelen

Naast het helpen van de aanbeveling van de Mayo Clinic om 150 minuten matige aerobe oefeningen per week te doen, biedt basketbal nog een aantal andere voordelen. Het is een manier om uw uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren, uw gewicht te behouden, uw spieren op te bouwen en zelfs uw zelfvertrouwen te vergroten. Basketbal spelen heeft veel sociale voordelen, zoals je de kans geven om samen te komen met gelijkgestemde individuen, vrienden te maken en te genieten van een gezonde competitie.


Bekijk de video: Hoe maak je een hanging basket? (Mei 2022).