Adviezen

Gewichtstoename maar geen maagvet


Hoewel er uitzonderingen zijn, vinden veel mensen dat het gemakkelijk is om aan te komen door het calorieverbruik te verhogen, de lichamelijke activiteit te verminderen of een combinatie van beide te doen. Als u echter in een bepaald deel van uw lichaam aankomt, wilt u deze methode misschien vermijden. Gelukkig zijn er manieren om aan te komen en een gezonde lichaamsmassa te krijgen zonder je lichaamsvet te verhogen. Dit kan gunstig zijn voor je gezondheid en het kan je helpen een mooie lichaamsbouw te behouden zonder onnodig vet aan je buik of andere delen van het lichaam toe te voegen.

Stap 1

Bouw spieren op door krachttraining. Spier weegt meer dan vet, hoewel het minder ruimte inneemt in het lichaam. Door spiermassa toe te voegen, kunt u een gezonde hoeveelheid gewicht toevoegen zonder de vetvoorraden van uw lichaam te vergroten. Voeg spieren toe door krachttraining minimaal drie keer per week in je trainingsschema op te nemen, tot wel zes keer per week. Krachttraining kan gewichtheffen met halters of losse gewichten omvatten, en het kan ook weerstandstraining met uw eigen lichaamsmassa omvatten, zoals pushups of pullups.

Stap 2

Voeg eiwitten toe aan uw dagelijkse voeding door mager vlees en vis, of neem een ​​eiwitsupplement op. Hoewel spieren meer wegen dan vet en het toevoegen van spieren u kan helpen uw gewicht te verhogen, heeft spier ook meer brandstof nodig om op te bouwen en te behouden. Een grotere spiermassa kan het algehele metabolisme van uw lichaam verhogen en u heeft mogelijk meer calorieën nodig om uw gewicht te behouden. Spiermassa toevoegen kan zwaar werk zijn, maar een goed uitgebalanceerd dieet kan gunstig zijn als het voldoende eiwitten en gezonde vetten bevat.

Stap 3

Handhaaf aërobe activiteit zoals joggen, wandelen of sporten om de vetgroei te minimaliseren terwijl u spieren opbouwt. Trainingsspecialist Shannon Clark merkt op dat een regelmatige cardiovasculaire training kan helpen de extra calorie-inname te compenseren die nodig is om spieren op te bouwen. Clark geeft aan dat cardiovasculaire oefeningen ook kunnen helpen bijproducten van gewichtheffen uit het lichaam te verwijderen en sneller sterkere spieren op te bouwen. Bovendien kan aerobe activiteit uw hart en ademhalingssysteem in goede conditie houden voor een betere algehele gezondheid.


Bekijk de video: How to lose fast belly fat exercise - How fast can lose belly fat - How to remove fast belly fat (Januari- 2022).