Adviezen

Games voor Cardiorespiratory Endurance


In dit tijdperk van multimedia-entertainment zoals videogames, 3D-films en smartphone-apps, kan het een uitdaging zijn om jonge mensen te motiveren om te bewegen. De beste manier om kinderen - en zelfs veel jonge volwassenen - te laten opstaan ​​en aan de slag te gaan, is door oefening leuk te maken. Je kunt verschillende spellen spelen die het bloed van de deelnemers laten stromen en hun hartslag verhogen om hun cardiovasculaire kracht op te bouwen.

Doelhartslag

Om cardiorespiratoir uithoudingsvermogen op te bouwen, moet u de hartslag van de deelnemers in een specifieke doelzone brengen. Om de doelzone van een persoon te berekenen, trekt u zijn leeftijd af van 220 om een ​​maximale hartslag of MHR te bepalen. Trek de rusthartslag van het individu, of RHR, af van de MHR om zijn hartslagreserve of HRR te bepalen. Bepaal de doelzone van het individu door de HRR-tijden 0,6 en 0,8 te vermenigvuldigen. Voeg de RHR toe aan elk nummer. De resulterende getallen vertegenwoordigen respectievelijk de lage en hoge uiteinden van de doelhartslagzone van het individu. Voor een 10-jarige met een RHR van 80 is de MHR bijvoorbeeld 220 - 10 = 210, terwijl de HRR 210 - 80 = 130 is. De doelhartslagzone zou dan variëren van 155 (130 x 0,6) + 80 tot 184 (130 x 0,8) + 80.

Ultieme frisbee

Ultimate Frisbee is een combinatie van Frisbee en voetbal, behalve dat contact tussen spelers niet is toegestaan. Speel het spel op een rechthoekig oppervlak, zoals een sportschool of een half voetbalveld. Het spel begint met het ene team dat de Frisbee van het ene uiteinde van het veld naar het andere gooit, waar het andere team bezit neemt. De speler met de Frisbee moet binnen vijf seconden naar een teamgenoot gaan, waardoor het spel snel in beweging blijft. Spelers mogen niet meer dan twee stappen nemen na ontvangst van de Frisbee. Het bezit eindigt wanneer een team een ​​onvolledige pass gooit, of wanneer een speler scoort door de Frisbee over de doellijn van de tegenstander te ontvangen.

Sigarettenketting

Dit spel voor jongere kinderen heeft het dubbele doel om de kinderen constant in beweging te houden - waardoor hun cardiorespiratoire uithoudingsvermogen wordt verhoogd - en een les te geven over het roken van sigaretten. Kies maximaal drie spelers, afhankelijk van de grootte van de groep, en maak ze de rokers. Laat de rokers handen vasthouden om een ​​ketting te vormen. De rokers proberen vervolgens de andere spelers te taggen. Een getagde speler sluit zich aan bij de ketting. Naarmate de keten toeneemt, is het moeilijker voor rokers om andere spelers te verslaan, wat aantoont hoe roken je fysieke vaardigheden vermindert.

Hoepel opwarmen

Het opwarmen van de hoepel is een andere goede activiteit voor kinderen omdat het spel elke keer dat je speelt kan worden gevarieerd. Spreid wat hoepels uit in een afgesloten ruimte en laat de kinderen in beweging blijven terwijl ze je aanwijzingen volgen. U kunt bijvoorbeeld iedereen rond de hoepels laten bewegen, dan van de ene hoepel naar de andere springen en vervolgens binnen een bepaalde tijd een hand op zoveel mogelijk hoepels leggen. Je kunt individuele of teamwedstrijden houden, een bal in het spel opnemen of een andere regel uitvinden die je wilt, zodat de deelnemers zo lang mogelijk geïnteresseerd blijven en bewegen.


Bekijk de video: Modified Games for Cardiovascular Endurance (Januari- 2022).