Adviezen

Gas na buikspieroefening


Buikspieroefeningen zijn geweldig om je kern te verharden en het almachtige six-pack te vormen. Het maagdarmkanaal onder de spier - verantwoordelijk voor het opnemen van voedingsstoffen en het weggooien van afval - is echter constant actief, wat problemen kan veroorzaken als het gebied beweegt en samentrekt. Gas na buikspieroefeningen kan komen in de vorm van winderigheid of oprispingen en kan een pijnlijk dilemma in de sportschool zijn. Door de oorzaken te herkennen en te leren over preventie, kunt u zich concentreren op lichaamsbeweging in plaats van lichamelijke functies te generen.

Oorzaken

Dr. Dan Reardon, door het American College of Sports Medicine gecertificeerde fitness-expert, schrijft gas toe aan strakke buikcontractie die gas naar buiten duwt. Gas is afkomstig van de afbraak van voedsel dat nog niet volledig is verteerd of van ingeslikte lucht. Er wordt veel lucht ingeslikt door kauwgom, roken, snel eten of drinken of losse kunstgebitten dragen. Als je in de sportschool zwaar ademt en een eiwitreep eet, is je risico op boeren groter. Ingeslikte lucht wordt meestal uit het lichaam uitgescheiden door boeren.

Het voorkomen

Elke groente voor vezels en vermijd voedingsmiddelen met gluten - pasta, brood, koekjes, cakes, bier en sauzen. Alles met witte bloem, zemelen, tarwekiemen of spelt bevat gluten. Het legen van je darmen voor een training helpt, wat gemakkelijker is om te doen als je elke dag op hetzelfde tijdstip traint, maar dit vereist dat je je badkamerschema even regelmatig houdt. Het vermijden van cafeïnehoudende dranken en het eten van vezels houdt uw spijsverteringskanaal voorspelbaarder.

Darm ziekte

Prikkelbare darm syndroom is een levenslange aandoening die leidt tot kramp, onregelmatige stoelgang en ongemak, maar de meeste patiënten hebben een milde vorm die kan worden bestreden met antibiotica en dieetveranderingen. Artsen weten niet zeker wat de oorzaak is, maar vrouwen hebben het dubbele risico. Buikpijn, een vol gevoel, overmatig gas en een opgeblazen gevoel dat de laatste drie maanden minstens drie dagen per maand aanhoudt, moeten op IBS worden gecontroleerd. IBS moet niet worden verward met lactose-intolerantie, die de manier beïnvloedt waarop uw lichaam zuivel verwerkt. IBS-achtige symptomen binnen twee uur na consumptie van zuivelproducten geven aan dat teveel lactose de oorzaak kan zijn.

Buikpijn

Pijn of een opgeblazen gevoel kunnen gepaard gaan met gas. Een opeenhoping van gassen in uw maag-darmkanaal veroorzaakt krampachtige symptomen, maar ook buikmoeheid. Vertraagde beginpijn kan optreden tot 48 uur na een ab-training. Als je je buikspieren extra hard hebt gewerkt of meestal niet oefent, hebben je buikspieren tijd nodig om te herstellen voordat ze meer herhalingen voltooien. Gas kan toevallig gepaard gaan met vermoeidheid of u kunt vermoeidheid verwarren met gas. Vraag jezelf af of je buikspieren gewend zijn aan de oefeningen die je ze hebt ondergaan. Zo niet, dan is gas misschien niet de boosdoener.


Bekijk de video: Workout: De beste oefeningen voor keiharde buikspieren (December 2021).