Adviezen

Getting Cut Vs. Ophopen

Getting Cut Vs. Ophopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Snijden en ophopen zijn bodybuilding-termen met betrekking tot lichaamssamenstelling. Snijden houdt in dat je lichaamsvet verliest om meer gedefinieerd te lijken, terwijl bulken het toevoegen van gewicht is door spieren op te bouwen. Hoewel deze twee doelen verschillende benaderingen vereisen, moeten sommige aspecten van je training en dieet hetzelfde blijven, of je nu probeert te bezuinigen of te groeien, terwijl anderen moeten veranderen om aan je doelen en ambities te voldoen.

Gewicht training

Gewichtstraining is een essentieel onderdeel voor beide doelen, omdat het helpt bij het opbouwen van spieren bij het opbouwen en het behouden ervan bij het snijden en op dieet zijn. Wat je doel ook is, je zou al je belangrijke spiergroepen moeten trainen - benen, borst, rug, schouders en armen. De split die u kiest, is aan u. Veel lifters geven de voorkeur aan trainingen voor het hele lichaam, waarbij ze het hele lichaam drie keer per week trainen. Anderen geven de voorkeur aan bewegingssplitsingen, zoals boven-onder, push-pull-benen training of een lichaamsdeel split, waarbij één sessie per week aan elke spiergroep wordt gewijd. Er is geen enkele beste manier om uw trainingen te verdelen; zoek uit wat voor jou het beste werkt.

Rep-bereiken

Hoewel de consensus over de behoefte aan krachttraining het hele jaar door vrij unaniem is, is er discussie over vastgestelde en rep reeksen. De traditionele overtuiging is dat je een gematigde hoeveelheid sets en herhalingen moet gebruiken om spieren op te bouwen, zoals drie tot vier sets van acht tot 12 herhalingen, en een hoger aantal herhalingen, bijvoorbeeld drie sets van 20 met een lichter gewicht, om word gesneden. Dit is echter niet het geval. Volgens natuurlijke bodybuilder en voedingsdeskundige Dr. Layne Norton is de beste aanpak voor beide doelen het mixen van je rep-bereiken. Doe wat zwaar werk in het bereik van één tot vijf rep, wat lichter werk met sets van zes tot 12 herhalingen en sommige high-rep sets van 15 of meer. Christian Thibaudeau voegt in zijn artikel "War Room-strategieën om vetverlies te maximaliseren" toe dat het idee van hoge herhalingen om meer vet te verbranden onjuist is. Tijdens het snijden moet u nog steeds zware gewichten tillen om spieren en kracht te behouden.

Dieet

Dieet is veruit de grootste variabele die u moet veranderen. Om vet te verliezen, moet u minder calorieën consumeren dan u verbrandt, zodat uw lichaam de vetvoorraden voor energie verbruikt. Ophopen vereist echter dat je meer calorieën eet dan je verbrandt om energie te geven voor spiergroei. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat actieve volwassen vrouwtjes en mannen respectievelijk tussen de 2.000 en 2.400 en 2.400 en 3.000 calorieën consumeren om op gewicht te blijven. Begin met deze cijfers en pas deze dienovereenkomstig aan. Verlaag uw calorieverbruik geleidelijk om te snijden en stoot het een beetje op om spiermassa op te bouwen.

Cardiovasculaire training

Cardio is een belangrijke speler bij het snijden, maar neemt een beetje een achterbank in ophoping. Het is handig om gewicht te verminderen, omdat het helpt bij het verhogen van de verbranding van calorieën en het versnellen van vetverlies. Bij het ophopen is het niet nodig voor dat doel, omdat je niet te veel calorieën wilt, maar het verbetert de algemene gezondheid en fitheid nog steeds. Norton beveelt het gebruik aan van zowel intensieve interval-cardiotraining als lage intensiteit, steady-state sessies. Begin bij het snijden met een interval van 45 minuten en een sessie van 45 minuten in een stabiele toestand per week en voeg een extra sessie toe als de voortgang vastloopt. Doe elke week een interval van 45 minuten om je conditie te verhogen en je cardiovasculaire gezondheid te behouden.


Bekijk de video: A Farmer Removed His Own Skin Cancer With A Pocket Knife. This Is What Happened To His Brain. (Mei 2022).