Adviezen

Geriatrische oefeningen voor patiënten in een rolstoel

Geriatrische oefeningen voor patiënten in een rolstoel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oefening is belangrijk voor mensen van alle niveaus en vaardigheden, en rolstoelgebonden geriatrische sporters zijn geen uitzondering. Oefeningen met weinig impact kunnen het bewegingsbereik en de kracht van ouderen in een rolstoel verbeteren om pijn en ongemak als gevolg van inactiviteit te verminderen. Veel oefeningen kunnen worden uitgevoerd zonder extra apparatuur, hoewel een weerstandsband en lichtgewicht halters ook handig kunnen zijn. Praat echter altijd met uw arts voordat u aan een trainingsprogramma begint om ervoor te zorgen dat u in goede gezondheid bent.

Vinger marcheren

Vingermarchieoefeningen kunnen het bewegingsbereik en de grijpkracht in je bovenlichaam verbeteren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Houd uw voeten in een comfortabele, veilige positie met uw rug recht en buikspieren aangespannen. Doe alsof er een muur voor je staat en plaats je handen op de muur. Loop langzaam met je vingers omhoog tegen deze muur en beweeg ze afzonderlijk totdat je zo hoog mogelijk optilt. Houd deze armpositie 10 seconden vast terwijl u met uw vingers wiebelt en marcheer vervolgens langzaam met uw vingers de muur af om terug te keren naar uw startpositie.

Door bal ondersteunde oefeningen

Een kleine plastic bal ter grootte van een kickball kan een hulpmiddel zijn om u te helpen bij het werken aan uw bovenlichaam in een rolstoel. U kunt bijvoorbeeld de bal tussen uw handen houden met uw armen voor uw borst gebogen. Strek je armen naar buiten om ze recht te maken en houd de positie twee tot drie seconden vast als je kunt. Breng de bal terug en herhaal 10 tot 12 keer. Je kunt ook de bal tussen je benen of armen houden en naar binnen knijpen om je spieren te trainen. Houd de squeeze enkele seconden ingedrukt, laat dan los en herhaal.

Onderbeen Oefeningen

Je benen, kuiten en schenen kunnen ook worden versterkt met enkele eenvoudige rolstoeloefeningen. Een voorbeeld is de teentap om je scheenspieren en fronten van je dijen te versterken. Til een been in de lucht om je been te strekken en wijs je teen. Houd enkele seconden vast en laat dan je been op de grond zakken. Herhaal dit vier keer op dit been en schakel dan over om de oefening op je andere been te herhalen. Je kunt ook je kuitspieren trainen door ze te gebruiken om je hielen van de grond te tillen, waardoor alleen de ballen van je voeten op de vloer achterblijven. Houd deze positie twee tot drie seconden vast en laat dan je hielen op de grond zakken. Herhaal 10 keer.

Stretches

Strekken kan helpen om spierspanning in uw lichaam te verlichten, pijn en krampen te verlichten die het gevolg kunnen zijn van rolstoelgebonden zijn. Probeer je nek te strekken door je hoofd eerst vier keer met de klok mee in cirkels te bewegen en vervolgens nog vier keer tegen de klok in. Strek je schouders uit door ze vier keer in een cirkel naar voren en naar achteren te rollen en vervolgens de beweging om te keren om ze nog vier keer naar achteren en naar voren te rollen.Opmerkingen:

 1. Gardamuro

  Welke woorden ... Geweldig, een uitstekende zin

 2. Kejora

  Gefeliciteerd, je nuttige idee

 3. Abdelahi

  Heel erg bedankt voor de informatie.

 4. Natal

  Het resultaat zal goed zijnSchrijf een bericht