Adviezen

Wat geeft meer oefening: basketbal of voetbal?


Voetbal en basketbal zijn niet alleen populaire kijksporten, maar het zijn ook recreatieve spellen met deelnemers van vele leeftijden, van zeer jonge kinderen tot volwassenen van middelbare leeftijd. Casual spelers gebruiken verschillende varianten van elk spel, dus de training die u ontvangt, hangt gedeeltelijk af van welke versie u speelt. Maar met hun nadruk op hardlopen, biedt elke sport een goede training.

Aerobic Vs. Anaërobe sporten

Een standaard basketbalspel is een aerobe activiteit omdat het een vrij constante beweging inhoudt. Voetbal is een anaërobe oefening omdat het korte uitbarstingen van activiteit omvat, gevolgd door onderbreking tussen wedstrijden. Over het algemeen is aerobe oefening beter voor gewichtsvermindering omdat het vetten en koolhydraten verbrandt.

Basketbal

Een basketbalwedstrijd voor de rechtbank houdt je in beweging over een oppervlakte van 94 voet. Je zult uitbarstingen van meer inspannende activiteit hebben, zoals wanneer je vecht voor een rebound, naar de hoepel rijdt of een snelle pauze neemt. Op andere momenten jog je het hof op en neer. Maar zelfs als je niet rent, springt of jogt, sta je zelden stil als je basketbal speelt. Ondertussen zijn casual spelers die genieten van half-speelplaatsspellen ook vrij constant in beweging. En je zult waarschijnlijk niet gaan zitten tijdens een pick-up game, in tegenstelling tot het spelen in een georganiseerde game die vervangingen en time-outs kan hebben. Pick-upspellen met minder dan 10 spelers op het veld zorgen voor een nog betere training, omdat je vaker in actie bent.

Voetbal

Op de hogere niveaus van georganiseerd tacklevoetbal is het zeldzaam dat spelers deelnemen aan zowel aanval als verdediging, hoewel tweerichtingsspel vrij gebruikelijk is op kleinere middelbare scholen of voor opvallende spelers op grotere middelbare scholen. Het systeem met twee pelotons betekent veel banktijd, maar de spelers kunnen uitkijken naar inspannende activiteit wanneer ze op het veld zijn. Recreatieve touch of vlagvoetbal kan bijna worden beschouwd als een aërobe activiteit omdat spelers meestal aanvallend en verdedigend spelen en de meeste posities voldoende rennen vereisen.

Vergelijking

Het spelen van tackle football biedt waarschijnlijk een superieure krachttraining, ten opzichte van basketbal, afhankelijk van de positie die je speelt. Lijnwachters, in het bijzonder, krijgen een training met hoge weerstand met de weerstand die wordt geboden door tegengestelde lijnwachters. Op recreatief niveau wordt voetbal een hardloopspel dat redelijk lijkt op een casual basketbalspel. Inderdaad, zowel MayoClinic.com als FitNHealth.com stellen dat de twee games je zullen helpen evenveel calorieën te verbranden. MayoClinic.com, bijvoorbeeld, merkt op dat een 160-pond speler meestal 584 calorieën verbrandt in een uur basketbal of voetbal met touch of vlag.


Bekijk de video: Gymleraar Sonny gaat viral met basketbalfilmpje (Januari- 2022).