Adviezen

Hoe te glijden tijdens het zwemmen

Hoe te glijden tijdens het zwemmen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u de zijkant van het zwembad afduwt tijdens een zwemwedstrijd of een zwemtraining, gaat u meestal een glijbaan in voordat u een zwemslag begint. Hoewel glijden vrij eenvoudig is om te begrijpen, kan het goed doen een beetje een uitdaging zijn. Het idee is om je lichaam zo gestroomlijnd mogelijk te maken, zodat je armen, hoofd en voeten geen weerstand creëren die je kan vertragen. Hoewel er verschillende stappen zijn om goed te glijden, moet elk van deze stappen bijna gelijktijdig worden uitgevoerd.

Stap 1

Ga het zwembad in en ga met je rug naar de zwembadmuur staan. Houd met minstens één hand aan de zijkant van het zwembad vast terwijl u uw voeten, tenen naar beneden, op de muur ter hoogte van de "T" plaatst. Als het zwembad waarin u zich bevindt geen zwemstroken heeft, probeer dan uw voeten ongeveer een derde van het wateroppervlak te houden. Je knieën moeten hier gebogen zijn, zodat je benen naar je borst worden gekanteld.

Stap 2

Adem diep in.

Stap 3

Verbind je handen, handpalmen tegenover elkaar. Haak uw linkerduim over de bovenkant van de rechterhand en haak vervolgens de rechterduim over de bovenkant van de linkerduim, zodat uw handen aan elkaar "worden vastgehaakt". Als het comfortabeler is, kunt u ook eerst de rechterduim over de linkerhand plaatsen en vervolgens de linkerduim over de rechterduim plaatsen.

Stap 4

Strek je armen voor je uit terwijl je met je voeten van de muur af duwt. Duik naar beneden zodat je onder het wateroppervlak begint te glijden, niet op het oppervlak.

Stap 5

Strek je armen uit zodat ze recht naar buiten staan, parallel aan het water. Als je uit het water was, zouden je armen recht omhoog en over je hoofd wijzen. Knijp je armen naar je oren toe en stop je hoofd in zodat je kin je borst raakt. Mogelijk moet u uw schouders een beetje ophalen om uw armen zoveel mogelijk naar uw oren toe te drukken.

Stap 6

Richt je tenen en strek je benen, houd je dijen dicht bij elkaar en de voeten elkaar raken, indien mogelijk. Steek je billen en heupen in zodat je een rechte lijn langs de bovenkant van je lichaam creëert. Knijp in je buikspieren. Richt uw aandacht op het maken van uw lichaam in de dunste, rechtste lijn mogelijk.

Stap 7

Glijd op deze manier totdat je voelt dat je momentum begint te vertragen. Begin op dat punt met de door u gekozen lijn. Adem langzaam uit vanuit de mond. Wanneer je begint te strelen, neem je je eerste mid-pool inhalatie.

Tip

  • Als je de glijvorm buiten het water wilt oefenen, raadt U.S. Masters Swimming aan om een ​​trekhaak te gebruiken. Plaats uw handen op de pull-up bar, zo dicht mogelijk bij elkaar, haal uw schouders op en knijp uw armen naar uw oren, stop uw heupen en bilspieren, strek uw benen en wijs uw tenen. Houd 10 seconden vast. Laat indien mogelijk een vriend of zwemexpert u op uw formulier raadplegen terwijl u hangt.


Bekijk de video: Lekker zwemmen en glijden op het Eiland van Maurik en onder water gefilmd! (Mei 2022).