Adviezen

Gluteus Minimus rekoefeningen

Gluteus Minimus rekoefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De gluteale spieren zijn drie verschillende spieren: gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus. Zoals de naam al aangeeft, is de gluteus minimus de kleinste van deze drie spieren. Samen met de andere gluteale spieren verbindt het het bekken en het dijbeen - het dijbeen - en beweegt het heupgewricht. Strek uw gluteus minimus uit om de flexibiliteit te verbeteren en het risico op letsel te verminderen.

Overzicht

De gluteus minimus-spier vindt zijn oorsprong in de achterkant van het bekken onder de grotere gluteus maximus-spier. Het wordt ingebracht op het bovenste voorste deel van het dijbeen en wordt geïnnerveerd door de superieure gluteale zenuw. De gluteus minimus produceert verschillende heupbewegingen: abductie - het been naar de zijkant verplaatsen, weg van het lichaam; interne rotatie - het been in de richting van het lichaam draaien; en in mindere mate, flexie - het been in voorwaartse richting van het lichaam optillen. Volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Bone and Joint Surgery, helpt de gluteus minimus ook bij externe rotatie - rotatie van het been weg van het lichaam - afhankelijk van de positie van het been tijdens beweging. Om deze reden verbeteren zowel externe als interne rotatierekken de flexibiliteit van de gluteus minimus.

Zittend rek voor externe rotatie

Voer de zittende heup externe rotatierek uit om de flexibiliteit van uw gluteus minimus-spier te verbeteren. Zit met beide benen recht voor je uit. Buig je rechterknie en breng de onderkant van je voet omhoog en laat deze op de binnenkant van je linkerdij rusten, dicht bij je lies. Plaats beide handpalmen op de grond aan beide zijden van je linkerknie en buig langzaam naar voren op je heupen. Loop met je handen naar voren naar je linkervoet totdat je voelt strekken in je rechterbil. Rek niet uit tot het punt van pijn - overstrekken kan spierbeschadiging veroorzaken. Houd deze positie 20 tot 30 seconden vast en herhaal dit drie keer. Wissel van been om je linker gluteus minimus te strekken.

Viervoudige stretch

Ga in de quadruped - handen en knieën - positie. Breng uw linkerbeen voor uw rechterbeen zodat de buitenkant van uw linker enkel de voorkant van uw rechterknie raakt. Beweeg langzaam je rechtervoet naar achteren en strek je rechterbeen achter je uit totdat je een rek in je linkerbil voelt. Houd deze positie 20 tot 30 seconden vast, herhaal dit drie keer en wissel dan van been.

Rugligging

Strek uw gluteus minimus-spier in een liggende - liggende positie. Ga op je rug liggen op een stevige ondergrond. Buig je knieën en plaats je voeten op de vloer. Kruis je linker enkel over je rechterknie. Til je rechtervoet van de vloer en breng je rechterknie naar je borst. Plaats uw handen onder uw rechterdij om deze beweging te ondersteunen. Stop wanneer u een rek in uw linkerbil voelt en houd deze positie 20 tot 30 seconden vast. Herhaal dit drie keer en wissel dan van been.


Bekijk de video: Rekken gluteus medius en minimus (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dosar

  Ik ben het eens met al het bovenstaande. Laten we proberen de zaak te bespreken. Hier, of in de middag.

 2. Felabar

  interessant

 3. Fremont

  Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 4. Kagore

  I am assured, what is it - a false way.

 5. Cahir

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal vrij zijn - ik zal zeker mijn mening uiten.

 6. Daikazahn

  Sorry for interfering ... I understand this issue. Klaar om te helpen.

 7. Verrell

  Ik wil dit thema niet ontwikkelen.Schrijf een bericht