Info

Wat is Anaëroob en aerobe in P.E.?


Oefening kan worden gegroepeerd in twee basiscategorieën: aëroob en anaëroob. Terwijl de meeste mensen je een basisdefinitie van aerobics kunnen geven, kan anaërobe oefening iets moeilijker uit te leggen zijn. Simpel gezegd, aerobe betekent "met zuurstof" en anaërobe betekent "zonder zuurstof". Dit verwijst naar of uw lichaam zuurstof gebruikt om energie voor uw training te geven. Beide soorten oefeningen zijn noodzakelijk en bieden verschillende voordelen voor het individu. Voor P.E. leraren, het is belangrijk om een ​​combinatie van zowel aerobe als anaërobe oefeningen te hebben om een ​​goed afgeronde fitnessroutine voor studenten te vormen.

Verschil tussen aërobe en anaërobe oefening

Het primaire verschil tussen aërobe en anaërobe oefening is hoe uw lichaam energie verkrijgt voor elk type activiteit. Tijdens aerobe oefeningen produceert uw lichaam energie door koolhydraten en vet te verbranden met behulp van zuurstof, wat uw training van begin tot einde voedt. Omdat je bij elke ademhaling zuurstof krijgt, worden aerobics geclassificeerd als een duuractiviteit. Anaërobe oefening, anderzijds, impliceert snelle spurts van intense activiteit. Wanneer je een anaërobe oefening doet, komt energie alleen uit koolhydraten en wordt zuurstof niet gebruikt in dit proces.

Aërobe oefeningen voor P.E.

Er zijn veel aerobe oefeningen die ideaal zijn voor P.E. klasse. Stevig wandelen en joggen zijn beide voorbeelden van aerobics, maar groepssporten zoals voetbal en basketbal tellen ook als aerobics. Het organiseren van een spelletje tag of studenten laten deelnemen aan dansactiviteiten werkt ook goed voor kinderen in P.E. In wezen zal elke oefening of activiteit die studenten over een langere periode beweegt, het aerobe gedeelte van een fitnessprogramma vervullen.

Anaërobe oefeningen voor P.E.

Anaërobe oefeningen omvatten meestal krachttrainingsactiviteiten die spieren opbouwen. Op voorwaarde dat u over de nodige apparatuur beschikt, kunnen oudere studenten profiteren van gewichtheffen met behulp van machines of losse gewichten. Weerstandsbanden zijn een ander nuttig hulpmiddel voor anaërobe oefeningen, en kinderen van alle leeftijden kunnen deze gebruiken voor spierversterkende oefeningen. Andere vormen van anaërobe oefeningen waarvoor geen apparatuur nodig is en die geschikt zijn voor P.E. omvatten pushups, pullups en crunches. Zelfs groepsactiviteiten zoals touwtrekken, waar de meeste kinderen van houden, kwalificeren als anaërobe activiteit.

Voordelen van beide voor P.E. studenten

Aërobe en anaërobe oefeningen vormen twee cruciale elementen van een totale fitnessroutine. Aërobe activiteit helpt extra gewicht weg te houden en vermindert het risico van kinderen op obesitas en diabetes type 2, en verbetert ook hun cardiovasculaire gezondheid. Anaërobe oefening daarentegen helpt spieren te bouwen en sterker te maken. Beide vormen van activiteit kunnen ook een positieve invloed hebben op hun mentale vooruitzichten; de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten zullen hun humeur verbeteren en hen helpen om dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Lichamelijke opvoeding les biedt een uitstekende gelegenheid om studenten te informeren over de soorten en het belang van zowel aerobe als anaërobe oefening, terwijl ze tegelijkertijd de voordelen van dergelijke activiteiten kunnen ervaren.