Info

Anaërobe Oefeningen voor de Abs


Anaërobe oefeningen zijn zeer intensieve trainingen van korte duur die effectief zijn voor het opbouwen van spiermassa en krachttraining. Enkele voorbeelden van anaërobe oefeningen zijn sprinten, gewichtheffen en crunches. Hoewel deze oefeningen mogelijk niet zoveel vet verbranden als aerobe oefeningen, zijn ze uitstekend voor het versterken en verstevigen van je buikspieren.

De buikspieren

De rectus abdominis is een lange, platte spier die zich uitstrekt van je bekken naar je ribben en de voorkant van je onderlichaam gedeeltelijk bedekt. Met deze spier kun je voorover buigen wanneer deze samentrekt door je bekken en ribbenkast samen te brengen. De rectus abdominis is ook een van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het optillen van je hoofd als je op je rug ligt. Een sterke buikspier is belangrijk voor elke activiteit waarbij buigen of tillen nodig is.

Anaëroob en aëroob

Anaërobe oefening bestaat uit elke krachtige spieractiviteit die u gedurende een korte periode uitvoert. Het wordt vaak in contrast gebracht met aerobe oefeningen, die over het algemeen een lagere intensiteit hebben en aanzienlijk langere perioden kunnen duren. De term "anaëroob" betekent "zonder zuurstof", wat betekent dat uw lichaam geen zuurstof gebruikt om de energie te produceren die het tijdens de oefening uitgeeft. In plaats daarvan verbrandt anaërobe koolhydraten om glycogeen als brandstof te krijgen, met melkzuur als bijproduct. Melkzuur veroorzaakt spiervermoeidheid, wat de hoeveelheid tijd beperkt die u in staat bent om een ​​anaërobe oefening uit te voeren. Voorbeelden van zeer intensieve, korte anaërobe oefeningen zijn sprinten, gewichtheffen, opdrukken, springen of trappen oplopen. Anaërobe oefening wordt voornamelijk gebruikt in krachttraining.

Aerobic betekent "met zuurstof", wat betekent dat deze vorm van oefening de zuurstof uit uw ademhaling gebruikt als energiebron. Je lichaam gebruikt deze zuurstof om vet en glucose als brandstof te verbranden. Voorbeelden van aerobe oefeningen zijn hardlopen op lange afstand en zwemmen, en worden voornamelijk gebruikt om uithoudingsvermogen op te bouwen en gewicht te verliezen.

Anaërobe Oefeningen voor de Abs

Anaërobe oefeningen zullen niet zo veel buikvet verbranden als aerobe oefeningen, maar ze zullen je buikspieren en andere spieren in dat gebied versterken. Hoge intensiteit, korte duur oefeningen zoals de crunch, situp, pushup en pullup zijn allemaal klassieke voorbeelden van anaërobe oefeningen die je buikspieren trainen. Er zijn een aantal anaërobe oefeningen die specifiek gericht zijn op de buikspieren, zoals draaiende situps, stabiliteitsbal-halterpersen, lichaamswendingen en gebogen beenverhogingen.

Overwegingen

Anaërobe oefeningen met een zeer hoge intensiteit worden niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, astma, hypertensie, diabetes, obesitas of als u zwanger bent. Raadpleeg zoals bij elk nieuw trainingsprogramma eerst uw arts. Opwarmen en afkoelen zijn erg belangrijk voor anaërobe trainingen. Krachtig oefenen van een "koude" spier kan leiden tot trekken of tranen. Opbouw van melkzuur maakt uw spieren vermoeid en kan pijn en tijdelijke immobiliteit veroorzaken. Zorg voor een herstelperiode na elke anaërobe oefening zodat uw spieren zowel het overtollige melkzuur kunnen verbranden als uw zuurstofniveaus kunnen aanvullen. Combineer anaërobe krachttraining met aerobe oefeningen en een gezond dieet voor de beste resultaten.