Adviezen

Goede oefeningen om gewicht te verliezen in de benen


Het maakt niet uit hoeveel lunges of squats je uitvoert, het helpt je niet om af te vallen in je benen. Je beenspieren worden sterker, maar vetreductie is niet mogelijk - om vet in een deel van het lichaam te verliezen, moet je het als geheel van je hele lichaam verliezen. Afgezien van het eten van een caloriearm dieet en het maken van slimme voedselkeuzes, kan een regelmatige trainingsroutine u helpen het overtollige gewicht te verminderen en weg te houden.

Aerobic oefening

Voor optimaal gewichtsverlies stellen de Centers for Disease Control and Prevention voor om vijf uur per week cardiovasculaire oefeningen te doen met een intensiteit waarmee je nog steeds kunt praten maar niet kunt zingen. Of snijd de vijf uur doormidden en oefen met een hoge intensiteit waar je ademhaling zwaarder is en je niet gemakkelijk kunt praten. Voer verschillende soorten cardiovasculaire oefeningen uit die uw benen bewegen - ga joggen, zwemmen, fietsen of trainen op de trapklimmer of elliptische machine. Om variatie toe te voegen, neem een ​​aerobicsles of neem deel aan een groepssport.

Weerstandstraining

Een krachttrainingroutine voor het hele lichaam die je armen, benen, rug, buik, borst en schouders laat werken, kan je calorische brandwonden helpen maximaliseren. Spier verbrandt meer calorieën dan vet. Spierweefsel versnelt je metabolisme als je in rust bent - het verbruikt calorieën om zichzelf te onderhouden. Voer krachttraining uit op ten minste twee dagen van de week, zoals aanbevolen door de CDC. Gebruik uw lichaamsgewicht, gewichthefmachines, weerstandsbanden of vrije gewichten voor weerstand, en gebruik uitdagende gewichten die de laatste herhaling van elke set moeilijk te voltooien maken.

Been oefeningen

Maak beenoefeningen onderdeel van uw weerstandstraining. Oefeningen, zoals squats, waarbij u uw knieën buigt en uw lichaam laat zakken alsof u op een stoel wilt zitten voordat u weer rechtop gaat staan, uw benen beeldhouwen. Lunges, waarbij je met één been naar voren stapt en je lichaam recht naar beneden en omhoog beweegt, werk ook de bovenbenen. Om op het onderste gedeelte van je benen te richten, voer je kuitverhogingen uit, waarbij je continu op de ballen van je voeten omhoog gaat en weer naar beneden gaat.

Overwegingen

Naarmate u sterker wordt, verhoogt u de intensiteit van uw training om plateauvorming te voorkomen. Jog met een helling of voeg intervallen toe waarbij u uw cardiovasculaire oefening gedurende 30 tot 60 seconden versnelt. Gebruik zwaardere gewichten bij krachttraining of verhoog uw herhalingen. Houd bij het uitvoeren van beenoefeningen halters in uw handen voor een grotere uitdaging, of voer eenbenige squats en kuitverhogingen uit. Als u nieuw bent in het sporten, laat een personal trainer u de juiste vorm leren en als u een medische aandoening heeft, moet u de goedkeuring van uw arts vragen voordat u een nieuwe trainingsroutine begint.


Bekijk de video: Beginner workout Vetvetbranding, Buik, Billen en Benen (December 2021).