Adviezen

Goede cross-training sporten voor voetbal


Voetballen vereist dat het lichaam op veel verschillende manieren op een hoog niveau functioneert. Door middel van crosstrainingen kunt u goed afgeronde trainingen krijgen die alle aspecten van uw lichaam uitdagen, het risico op letsel verminderen en verveling voorkomen. Elke uitgebreide cross-trainingsroutine voor voetbal moet activiteiten omvatten die het cardiovasculaire uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en behendigheid van een speler verbeteren.

Zwemmen

Zwemmen is een bijna perfecte crosstrainingstechniek omdat het lichaam op zoveel manieren ten goede komt. Zwemmen versterkt de spieren, en omdat er zoveel verschillende zwemstijlen zijn - van de vlinderslag die de borst en schouders versterkt tot de rugslag die de hamstrings werkt - is een totale lichaamstraining gemakkelijk haalbaar. Zwemmen verhoogt ook het cardiovasculaire uithoudingsvermogen en de longcapaciteit, terwijl de gewrichten van de heupen, enkels en schouders worden bewerkt om de flexibiliteit en behendigheid te verbeteren.

Basketbal

Basketbal is een uitstekende cardiovasculaire oefening omdat de constante beweging calorieën verbrandt en de longcapaciteit en het uithoudingsvermogen verhoogt. Bovendien stoppen abrupte stops, startbewegingen en springen bij basketbal om de balans, behendigheid en beenkracht te verbeteren. De balvaardigheden die bij basketbal betrokken zijn, zijn ook gunstig voor alle spelers van de voetbalvaardigheidspositie. Een basketbal in de lucht vangen, door een menigte dribbelen of naar de hoepel rijden voor een score, zal de vaardigheden van elke quarterback, ontvanger of wegrennen verbeteren.

Gewicht training

Voetbalwedstrijden worden gewonnen op de lijn van scrimmage en een team kan die strijd alleen winnen als zijn spelers sterk en krachtig zijn. Als het gaat om het toevoegen van krachtopbouwende oefeningen aan elke cross-trainingsroutine, is het gebruik van vrije gewichten en gewichtsmachines essentieel. De meeste coachingstaf schetst trainingen voor hun spelers in het seizoen en buiten het seizoen, met specifieke oefeningen afgestemd op hun positie. Sommige vormen van yoga, zoals Ashtanga en Power Yoga, waarbij het individu zijn eigen lichaamsgewicht moet dragen, zijn ook goede toevoegingen aan elke routine van krachttraining.

Track en veld

Track and field biedt een breed scala aan evenementen die de algehele conditie en conditie van voetballers aanzienlijk kunnen verbeteren. Voor vaardigheidsspelers zoals rennen, ontvangers en verdedigende ruggen, bieden de sprintgebeurtenissen zoals de 100- en 200-meter streepjes training die de explosiviteit en het vermogen tot snelheidsonderhoud verhoogt. De veldevenementen bieden verschillende soorten voordelen, met evenementen zoals de kogelstoten en discus voor het verzorgen van het bovenlichaam en het onderlichaam voor linemen aan beide zijden van de bal.

Lopende stadiontrappen

Trappen lopen is een krachtige aanvulling op elke cross-trainingsroutine voor voetbal vanwege de effectiviteit bij het opbouwen van onderlichaamsterkte en uithoudingsvermogen. Bij het rennen van trappen moeten de beenspieren veel harder werken dan bij normale loopoefeningen, omdat de benen bij elke opstap omhoog moeten duwen en voorwaarts moeten balanceren op de neerwaartse. Dit versterkt de benen veel effectiever dan standaard wegwerkzaamheden.


Bekijk de video: TRAINEN MET TOUZANI ! feat. MATTHY . FIFALOSOPHY (Januari- 2022).