Adviezen

Een goede mijlprijs voor een beginnende hardloper

Een goede mijlprijs voor een beginnende hardloper


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u gaat hardlopen, vooral als volwassene en niet als lid van een competitief scholastisch team, bent u waarschijnlijk gericht op het verliezen van gewicht, het verminderen van uw risico op ongewenste cardiale gebeurtenissen of misschien het beëindigen van een 5K of 10K. Het is echter natuurlijk dat je je afvraagt ​​hoe snel je snelheid als beginner is.

Het doel van 10 minuten

Vanaf begin 2013 behoorde de snelste mijl toe aan Hicham El-Guerrouj van Marokko, met 3: 43,1 of een snelheid van 16,1 mph; het vrouwenrecord stond op 4: 12.56. In plaats van jezelf te vergelijken met de beste, kijk je in plaats daarvan naar de snelheid van een typische recreatieve hardloper met een grote 5K of 10K - deze hebben een groot aantal beginners en "weekend warrior" -typen. Running USA meldt dat in 2011 de gemiddelde finishtijden voor 5K-races 28:05 waren voor mannen en 34:09 voor vrouwen, wat een mijl per mijl van respectievelijk 9:02 en 10:59 opleverde. Dus als je zelfs maar een enkele mijl van 10 minuten kunt rennen met weinig tot geen training, begin je goed.

Jezelf testen

Bepaal hoe snel je op de mijl bent na het voltooien van een bescheiden hoeveelheid training, bijvoorbeeld vijf of zes eenvoudige sessies. Zoek een baan van 400 meter en voltooi vier ronden zo snel als je kunt. Begin met vijf minuten heel licht joggen om op te warmen, start dan je horloge en ga ervoor. Noteer je tijd. De mijl is geen sprint, dus pas op jezelf zodat je je na een ronde bijna fris voelt, een beetje verscholen na twee ronden en heel hard werkt voor het laatste circuit.

Uw trainingspercentage

Met deze benchmark - je totale mijltijd - kun je trainings- en racedoelen bepalen. Neem je mijltempo en voeg 10 tot 15 procent toe aan dat tempo om te bepalen hoe snel je een 5K kunt rennen met misschien zes tot acht weken regelmatig hardlopen. Als u bijvoorbeeld uw mijl tijdrit in 8:30 liep, zou uw 5K doeltempo ergens tussen ongeveer 9:20 en 9:45 zijn voor een totale tijd van 30 minuten.

Comfortabel blijven

U hoeft niet elke dag hard te rennen om trainingsvoordelen te behalen. Het overgrote deel van je training zou inderdaad op een comfortabel inspanningsniveau moeten zijn - niet zo eenvoudig dat je naar je MP3-speler kunt zingen, maar niet zo moeilijk dat je geen eenvoudig gesprek kunt voeren. Als u voor het eerst intensief traint of terugkeert van een langdurige ontslag, vraag dan een arts om een ​​lopend programma te ondernemen. Je hebt een goed gedempte en ondersteunende paar hardloopschoenen nodig, bij voorkeur uit een gespecialiseerde hardloopwinkel waar verkoopmedewerkers je boog kunnen matchen met een passend ontwerp.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Jukus

  Dit is een geweldig idee. Ik ben klaar om je te steunen.

 2. Danilo

  Het kan niet zo zijn!

 3. Roderik

  Ik bevestig. En ik liep hier tegenaan.

 4. Vartan

  Ik kan aanraden om naar de site te gaan, met een enorme hoeveelheid informatie over het onderwerp dat u interesseert.

 5. Archimbald

  Dit gebeurt ook :)Schrijf een bericht