Info

Anaërobe oefeningen voor gymnastiek

Anaërobe oefeningen voor gymnastiek


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Explosieve afgifte van energie wordt gebruikt voor veel vaardigheden en op veel apparaten voor gymnastiek. Deze snelle uitbarsting van energie is wanneer gymnasten het anaërobe alactische energiesysteem van hun lichaam gebruiken om hun vaardigheden uit te voeren. In tegenstelling tot aerobe activiteit, zoals fietsen, zwemmen en joggen, gebeurt anaërobe activiteit in korte stints. Turners vertrouwen sterk op anaërobe training om hun snelheid en kracht te vergroten.

Anaërobe activiteit

Anaërobe voor gymnasten is verdeeld in drie categorieën, afhankelijk van de duur van de oefening bij maximale afgifte van energie. Anaërobe prestatiecapaciteit op korte termijn is een oefening die in minder dan 10 seconden wordt uitgevoerd. Tussentijdse anaërobe prestatiecapaciteit is een oefening die 30 seconden duurt. Lange-termijn anaërobe prestatiecapaciteit wordt gedurende 90 seconden uitgevoerd.

Sprints

Het kluisapparaat vereist explosieve kracht en snelheid. Turners rennen over een startbaan om van een bord te springen en keren meerdere keren in de lucht voordat ze landen. Turners trainen hiervoor door sprintherhalingen te doen. Een turnster sprint niet langer dan 10 seconden. Oefen door korte afstanden te sprinten om je anaërobe alactische systeem te trainen. Geef jezelf drie tot 10 minuten om je lichaam te laten herstellen voordat je weer sprint. Deze hersteltijd vult de anaërobe energiesystemen in uw lichaam aan. Herhaal deze oefening vijf tot tien keer om uw kracht en snelheid te verhogen. Dit is een voorbeeld van een oefening voor anaërobe prestatiecapaciteit op korte termijn. U hebt geen kluisbaan nodig om deze oefening te doen. Dit kan op een basketbalveld, baan of voetbalveld. Zoek in de hete zomermaanden indoor gyms, banen of banen om te trainen.

Boxsprongen

Turners maken vaak boxsprongen. Turners gebruiken de springtafel of andere apparatuur om op en af ​​te springen. Dit is een voorbeeld van een anaërobe prestatiecapaciteit op middellange tot lange termijn. Om te beginnen, ga in een atletische positie staan, met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, een voet verwijderd van de doos. Val snel in een kwart squat, strek je heupen uit, zwaai je armen en duw je voeten door de vloer om jezelf op de doos te stuwen. Probeer voorzichtig en snel te landen. Herhaal dit 10 keer of gedurende 30 tot 90 seconden. Geef jezelf drie tot tien minuten herstel en doe nog twee sets.

Overwegingen

Het doel van anaërobe activiteit is om de actie met zoveel kracht en snelheid uit te voeren als je kunt. Blijf altijd gehydrateerd omdat anaërobe herhalingen vaak worden uitgevoerd met volledige inspanning. Strekken voor en na de oefening helpt blessures voorkomen, verhoogt het comfortniveau tijdens de oefeningen en helpt bij spierherstel. Warm uw spieren altijd op met vijf tot 10 minuten lichte cardio - zoals wandelen - voordat u zich uitrekt en traint.