Adviezen

Goede Pregame Warm-Ups voor basketbal


Een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van fysieke activiteit is het ondergaan van een warming-up routine voordat u begint. Dit kan vooral belangrijk zijn in basketbal, omdat de snelle, explosieve stops en starts en scherpe sneden die je maakt tijdens het spelen veel stress kunnen veroorzaken op de spieren, ligamenten en pezen in je benen. Het voltooien van een warming-up voor het spel doet precies dat - verwarmt je lichaam - vermindert je kans op letsel door weefsels in je benen te scheuren. Het kan je ook mentaal helpen, omdat een warming-up voor het spel je focus voor het spel kan verscherpen. Neem basketbalspecifieke oefeningen op in je pregame-warming-uproutine die je spieren kan losmaken op hetzelfde moment dat je je spelvaardigheden aanscherpt.

Actief uitrekken

Het begin van elke training moet worden gebruikt om de spieren te verwarmen en los te maken door te bewegen en de bloedtoevoer naar de verschillende spiergroepen in uw lichaam te vergroten. Dit maakt de spieren soepeler en beter bestand tegen scheuren. De bewegingen die worden gebruikt bij actief strekken activeren de spieren voor gebruik in het spel terwijl ze worden uitgerekt. Het doen van staande beenschommelingen van links naar rechts en van voren naar achteren kan ervoor zorgen dat het bloed in koude spieren stroomt terwijl uw bewegingsbereik bij elke herhaling wordt vergroot. Gevoelige schorpioenen kunnen je bilspieren, hamstrings en kern losmaken. Voltooi ze door met je gezicht naar beneden op de vloer te liggen met je armen naar de zijkant uitgestrekt. Zwaai je linkerbeen zo ver mogelijk over je rechterbeen en raak de grond aan de andere kant aan. Herhaal dit met je rechterbeen. Longe-and-touches aan de zijkant kunnen je hamstrings, quads en lies losmaken. Ga in een atletische positie staan ​​met je knieën licht gebogen en val zijdelings naar rechts door je rechterbeen van je lichaam af te schuiven. Reik naar beneden en raak de grond aan en keer terug naar het midden. Herhaal dit aan de linkerkant. Doe 10 tot 15 herhalingen van elke actieve rekoefening.

Basketbal Tag

Balbehandeling is een uiterst belangrijke vaardigheid voor elke basketbalspeler, omdat het kostbare omzet kan voorkomen. Een opwarmoefening die je je spelers kunt laten gebruiken, wordt basketbaltag genoemd. De oefening is vergelijkbaar met de normale tag die je op een speelplaats zou spelen, alleen het doel is om de bal van de andere spelers te stelen of weg te slaan. Een speler wordt "It" genoemd en het is zijn taak om de ballen van de andere spelers weg te slaan. De laatste speler die zijn bal heeft, wint. Daag je spelers verder uit door ze te dwingen alleen met hun zwakke hand te dribbelen.

Rond de taille

Ontwikkel de snelle handen van je spelers met behulp van een oefening genaamd Around the Waist. Deze oefening houdt eenvoudigweg in dat de speler de bal rond zijn eigen lichaam passeert, eerst met de klok mee en vervolgens tegen de klok in. Naarmate de spelers zich meer bekwamen in deze oefening, zullen ze deze sneller voltooien. Naast het sneller maken van de handen van je spelers, stelt het hen ook in staat om de mogelijkheid te ontwikkelen om van hand te wisselen door de bal achter hun rug te passen.

2-Line Layup Drill

Een nietje van pregame-opwarmingen voor basketbal zijn layup-oefeningen. Deze oefeningen combineren verschillende facetten van het spel, waaronder schieten, passen en rennen. Een van de eerste layup-oefeningen is de 2-regelige layup-oefening. Splits uw team in twee groepen en zorg dat elke groep achter de 3-punts lijn aan één kant van de sleutel staat. Laat de eerste schutter in de richting van de mand druppelen en neem de layup. De schutter gebruikt zijn linkerhand om te schieten en te druppelen als hij vanaf de linkerkant binnenkomt en de rechterhand als hij vanaf de rechterkant binnenkomt. Op hetzelfde moment dat de schutter richting de basket beweegt, komt de rebounder uit de andere lijn. De rebounder haalt de bal op en stuurt deze op een stuiterpas naar de volgende schutter. De volgende schutter en rebounder gaan naar de basket, terwijl de originele naar de achterkant van de tegenovergestelde lijn gaan waar ze begonnen zijn.

Boor voor twee spelers

Laat spelers werken aan het passen tijdens het bewegen met de Passing Drill voor twee spelers. Laat twee spelers ongeveer 15 voet uit elkaar staan ​​aan een kant van het veld, en laat ze borstpassen heen en weer naar elkaar gooien terwijl ze over de breedte van het veld en terug schuifelen. De ogen van de spelers moeten tijdens de hele oefening op elkaar zijn gericht. Nadat de spelers vertrouwd zijn met de borstpassen, laat ze de oefening herhalen met behulp van stuiterpassen.

Cincinnati

Plaats een pivot / rebounder op de foutlijn en vorm dan de rest van je spelers in twee lijnen, een op de middellijn en een langs de zijlijn. Laat de zijlijnspeler rennen voor een layup terwijl de bal wordt doorgegeven van de middelste speler naar de spil en van de spil naar de zijlijnspeler. De zijlijnspeler gaat naar de achterkant van de middellijn, de spilspeler gaat naar het einde van de lijn op de zijlijn en de speler op de middellijn gaat naar de foutlijn.


Bekijk de video: 3 Best Pre Game Basketball Warmup Drills (November 2021).