Adviezen

Wat is een goed hardloopritme voor vrouwen ouder dan 40?

Wat is een goed hardloopritme voor vrouwen ouder dan 40?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vrouwen van 40 tot 60 jaar oud moeten een afstand van 26,2 mijl afleggen in drie uur vijfenveertig minuten tot vier en een half uur om in aanmerking te komen voor de Boston Marathon. Dit vereist urenlang een tempo van 8,5 tot 10,5 minuten per mijl. Als u niet in aanmerking wilt komen voor Boston, wilt u misschien een tempo vinden dat voor u werkt. Omdat hardlopen een individuele sport is, loopt elke hardloper anders. Je bent niet bedraad zoals andere mensen. Je hebt je eigen genetische make-up, je eigen aerobe vermogen en je eigen geest praten. Het is belangrijk om het juiste tempo te vinden om te voldoen aan uw specifieke doelen en behoeften als individu, op elke leeftijd, en u kunt een paar verschillende technieken gebruiken om precies te bepalen wat het is.

Racetijd

Als je consequent deelneemt aan races, kun je je racetijden gebruiken om een ​​geschikt hardlooptempo te bepalen voor je huidige fitnessniveau. Gebruik races van 3,1 mijl of 5 kilometer als een gemakkelijke meter. Voor deze techniek moet u minimaal vijf races op uw volledige inspanningscapaciteit hebben uitgevoerd om u een betrouwbaar tempo te geven. Tel je afgelopen vijf racetijden op en deel de totale tijd door de totale 25 km die je hebt gelopen. Dit geeft u een redelijke basislijn voor een passend tempo van 3,1 mijl.

One-Mile Pace

Als je nog geen wegraces voltooit of niet consequent hebt gereden in ten minste vijf wegraces van dezelfde afstand, kun je nog steeds een goed tempo per minuut per mijl voorspellen om je hardloopdoelen te bereiken. Beoordeel uw huidige hardloopvermogen door een mijl rond een baan te rennen. Ren iets sneller dan normaal om een ​​goed idee te krijgen van uw aerobe loopcapaciteit. Zorg dat je vier volledige ronden aflegt en tijdens je run in dezelfde baan blijft. Nadat u uw tempo gedurende een mijl hebt bepaald, past u die tijd enigszins aan door ongeveer 30 seconden per mijl toe te voegen voor 5K-afstanden en een minuut per mijl voor uw 10K-runs.

Hartslagtraining Tempo

U kunt een hartslagmeter dragen om in een constant tempo te bepalen en te lopen. Om deze techniek te gebruiken, draag je de werkelijke monitor rond je borst die informatie over je hartslag naar een gadget stuurt die je om je pols draagt. Je hartslag trainingstempo zweeft ongeveer 70 procent van je maximale hartslag. Trek uw leeftijd af van 220 om uw maximale hartslag te bepalen. Vermenigvuldig dit aantal met 0,70 om een ​​geschikt hartslagtrainingstempo te bepalen.

Waargenomen inspanningstempo

Gebruik snelheid van waargenomen inspanning (RPE) om een ​​geschikt persoonlijk hardlooptempo te bepalen. Hoewel deze techniek het minst nauwkeurig is, blijft het een nuttig alternatief als je geen hartslagmeter hebt. Als u een RPE-beoordeling wilt gebruiken, moet u zich blijven afvragen hoe hard u tijdens een run werkt. Geef jezelf een zes voor minimale inspanning, een 20 voor maximale inspanning en een overeenkomstig aantal voor elke inspanning daartussenin. Voeg een nul toe aan uw beoordeling om een ​​geschatte huidige hartslag te verzamelen. Wanneer u de tijd neemt om naar uw lichaam te luisteren en dienovereenkomstig reageert, kunt u een schat aan kennis opdoen over hoe snel u rent in vergelijking met hoe snel u in staat bent om te rennen.


Bekijk de video: Hardlopen & komt dit haar ooit weer goed? (Mei 2022).