Adviezen

Goede rekoefeningen voor je buitenste heup en dijen

Goede rekoefeningen voor je buitenste heup en dijen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Goede rek voor je buitenste heupen en dijen helpt je spierpijn te voorkomen na een training en bevordert een goed bewegingsbereik. Volgens de Mayo Clinic, naast het verminderen van je risico op blessures, kan regelmatig stretchen ook je atletische prestaties verbeteren door verbeterde flexibiliteit. Vraag uw arts om toestemming voordat u een nieuwe trainingsroutine in uw fitnessplan opneemt.

Buitenste heup stretch

Verleng en strek je buitenheup met de knielende heup flexor stretch. Ga op je linkerknie zitten alsof je iemand gaat trouwen. Houd je rechterbeen gebogen met de voet op de vloer geplant. Plaats uw handen licht op uw rechterknie terwijl u naar voren leunt om een ​​rek over uw heup en kont te voelen. Ga rechtop staan ​​en kruis je rechterbeen voor het linkerbeen. Leun weer naar voren om de rek over het buitenste gedeelte van je rechterheup te voelen. Herhaal de hele reeks aan de linkerkant en houd elke rek 10 tot 20 tellen vast.

Quadriceps Stretch

De quadriceps bevinden zich aan de voorkant van je dijen en maken deel uit van de grote spieren van je benen. Ga aan je rechterkant liggen om in de startpositie te komen voor de liggende zijpositie quadriceps stretch. Buig je linkerbeen en breng je rechtervoet achter je, alsof je je kont ermee probeert aan te raken. Reik achter je met je linkerhand om je linker enkel vast te pakken. Trek je voet voorzichtig naar je toe om de rek over de voorkant van je dij te voelen. Houd het stuk 10 tot 20 tellen vast. Herhaal dit aan de andere kant.

Hamstring stretch

De hamstringspieren bevinden zich op de rug van uw dijen. Om het strekken van de voorkant van je dij in evenwicht te brengen, voer je een stabiliteitsbal hamstring stretch uit voor de achterkant. Ga voor een stabiliteitsbal staan ​​en plaats vervolgens uw rechterhiel op de bal. Buig vanuit je middel naar voren terwijl je naar je tenen reikt om de rek langs de achterkant van je dij te voelen. Houd de rek 10 tot 20 tellen vast en herhaal dan op het andere been.

Andere Overwegingen

Warm altijd 10 minuten op voordat u uw spieren strekt om te voorkomen dat ze gewond raken. De beste tijd om je heupen, dijen en andere spieren te strekken is na je training en afkoelen. Op dit punt zijn je spieren los en warm. Naast het strekken na je training, kun je ook een goede heup- en dij-strekoefening krijgen door yoga, Pilates of tai chi te beoefenen. Naast het belonen van je met een grotere flexibiliteit en bewegingsbereik, strekken de voordelen van het strekken van je heupen, dijen en andere spieren zich uit tot een verbeterde houding, betere bloedstroom en een goed evenwicht.


Bekijk de video: #3 Muurzitten voor sterke beenspieren - Oefening van de Week (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Atol

  ONZIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Generosb

  Dit is een prachtig onderwerp

 3. Errapel

  Het wordt gezien, niet de bestemming.

 4. Sumarville

  Na het mijne is het onderwerp erg interessant. Ik bied je aan om het hier of in PM te bespreken.Schrijf een bericht