Adviezen

Goede vitamines voor pijnlijke spieren na het sporten

Goede vitamines voor pijnlijke spieren na het sporten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je na een training de pijnlijke spieren wilt verlichten, kijk dan naar je vitamineflessen voordat je medicijnen neemt. Vitaminen zijn nodig voor het opbouwen van gezonde cellen en weefsels, dus het is logisch dat ze nuttig zouden zijn bij het herstellen en genezen van spierweefsel zodra het is afgebroken door een goede, agressieve training. En omdat sommige vitamines antioxiderende eigenschappen hebben, beschermen ze ook tegen schade door ontstekingen.

Vitamine E

De bijdrage van vitamine E aan het verlichten van spierpijn na een training werd bewezen in een studie uitgevoerd in Indiana aan de Ball State University. De studie toonde aan dat suppletie met vitamine E creatinekinase in het bloed verminderde. Creatinekinase veroorzaakt in feite membraanschade in de spier, dus het verminderen van de aanwezigheid ervan beschermt de spieren tegen ontsteking en pijn. De antioxiderende eigenschappen van vitamine E helpen verder bij het verlichten van pijn veroorzaakt door ontsteking.

Vitamine B6

B-vitamines zijn supersterren in de vitaminewereld, die worden gebruikt voor alles, van verhoogde energie tot het verminderen van stress en depressie. Vitamine B6 in het bijzonder is gebruikt voor zijn helende eigenschappen in verband met carpaal tunnelsyndroom en lage rugpijn. Het zijn de effecten van deze vitamine op genezende wonden die vooral nuttig zijn bij het genezen van afgebroken spieren en het verminderen van de resulterende pijn.

Vitamine C

Het produceren van collageen is noodzakelijk voor de weefselstructuur van uw lichaam - inclusief spierweefsel. Collageen is in wezen wat alles bij elkaar houdt. Vitamine C is niet alleen van vitaal belang om uw lichaam te helpen collageen aan te maken, maar het is ook een antioxidant die van pas komt bij het verminderen van pijnlijke spieren veroorzaakt door een zware training.

Vitamine D

Hoewel vitamine D bekend staat om het opbouwen van sterke botten en het bevorderen van een gezond immuunsysteem, is ook recent aangetoond dat het ontstekingen remt. Een rapport in Science Daily, waarin onderzoek wordt gedaan bij National Jewish Health, verklaart de reeks gebeurtenissen waarin vitamine D effectief is bij het verminderen van eiwitten die ontstekingen veroorzaken. Deze resultaten maken vitamine D een goede keuze voor suppletie wanneer het doel is om pijnlijke spieren na een training te verlichten.

Middelen

 • Bodybuilding.com: waarom u een multivitamine nodig heeft; Roger Lockridge
 • The Real Vitamin and Mineral Book, 4e editie: de definitieve gids voor het ontwerpen van uw persoonlijke supplementenprogramma; Nancy Pauling Bruning


Bekijk de video: Beste Pre-Workout Supplement voor energie en minder spierpijn na sport (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Whitmore

  Ik zou het graag willen weten, hartelijk dank voor de informatie.

 2. Nikorisar

  So check it out right now

 3. Spence

  dit is positief) gewoon klasse)

 4. Kajizragore

  Is het mogelijk om een ​​blanco te vullen?

 5. Erland

  Zeker. En ik ben er mee geconfronteerd. Laten we deze vraag bespreken.Schrijf een bericht