Adviezen

De beoordeling van de spierkracht van Quadriceps

De beoordeling van de spierkracht van Quadriceps


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het bepalen van de spierkracht van uw quadriceps is een belangrijke stap naar een succesvol fysiotherapieprogramma. Op basis van een schaal van nul tot 5 kunnen fysiotherapeuten de sterkte, flexibiliteit en responsiviteit van uw quads schatten. Deze kennis kan hen helpen om specifieke versterkingsoefeningen of behandelingen voor te schrijven.

De Quadriceps

De quadriceps zijn een belangrijke spiergroep die loopt van de bovenkant van je knie naar je bekken. Je quads zijn verantwoordelijk voor zowel heupflexie als knieverlenging, waardoor ze belangrijk zijn voor fysieke activiteiten zoals hardlopen, wandelen, schoppen of springen.

Spiersterkte testen

Uw arts kan de sterkte van uw quadriceps testen met een eenvoudige weerstandstest. Door één been tegelijk te nemen, zal uw arts kracht op uw onderbeen uitoefenen terwijl uw bovenbeen omhoog gaat, en let op uw flexibiliteit en vermogen om druk te weerstaan. In de eerste test oefent hij een geleidelijke neerwaartse druk uit op je scheenbeen terwijl je je been in de lucht tilt met je knie recht. In de tweede test zal uw knie gebogen zijn en zal uw arts opwaartse druk uitoefenen op uw bovenste kuit. Beide benen worden op deze manier getest, waarbij uw arts opmerkt dat u uw been tegen de zwaartekracht kunt houden en dat u door uw volledige bewegingsbereik tegen weerstand kunt bewegen.

Grading Spierkracht

Eenmaal gedaan met de test, zal uw arts een waarde toekennen die varieert van nul tot 5 op de relatieve sterkte van uw quads. Een cijfer van nul duidt op een volledig onvermogen om de spier samen te trekken. Een cijfer van 1 geeft slechts een lichte contractie aan. Een cijfer 2 geeft aan dat u uw quad door zijn volledige bewegingsbereik kunt verplaatsen, maar alleen in een horizontaal vlak, niet tegen de aantrekkingskracht van de zwaartekracht. Een cijfer 3 geeft aan dat u uw been van de tafel kunt houden tegen de zwaartekracht, maar dat u geen extra druk kunt weerstaan. Een cijfer 4 geeft aan dat u zowel uw been omhoog kunt houden als een matige hoeveelheid druk op uw schenen en kuiten kunt weerstaan. Een cijfer 5 geeft een normaal, gezond bewegingsbereik aan.

Overwegingen

Sommige artsen en fysiotherapeuten geven plus en min cijfers naast het nul tot 5-systeem. Deze duiden in het algemeen op progressie of regressie van de spier. Deze kwaliteiten zijn subjectief, maar als ze door een professional worden gedaan, zijn ze over het algemeen betrouwbaar. Uw arts kan deze kwaliteiten vervolgens gebruiken om een ​​rehabilitatieplan op te stellen.


Bekijk de video: MRC ScaleMuscle Strength Grading (Mei 2022).