Adviezen

Hoe grijp je naar een Back Squat


De rug squat, soms de barbell squat genoemd, wordt door de Danny O'Dell, gecertificeerde kracht- en conditiecoach, de koning van de oefeningen genoemd op de Brian Mac-website. Een van de vele voordelen, rug squats kunnen helpen spiermassa op te bouwen, de kracht van het onderlichaam te vergroten, het basismetabolisme te versnellen en uw botten sterker te maken. Het is cruciaal om de juiste vorm en techniek te gebruiken bij het doen van squats. Een belangrijk onderdeel van de techniek is de grip - de belangrijkste functie is het stabiliseren van de gewogen halter terwijl het lichaam al het gewicht draagt, niet je armen.

Stap 1

Laad de halter met de gewenste hoeveelheid gewicht en plaats deze in het rek op een borsthoogte. Door de juiste plaatsing van de stang wordt het gemakkelijker om de stang te verwijderen met de juiste grip.

Stap 2

Strek je armen uit, reik naar voren en plaats je handen op schouder op schouderbreedte. Op de CrossFit Oakland-website beveelt Olympisch gewichthefcoach Mark Rippetoe aan om een ​​zo smal mogelijke grip te gebruiken. Een smalle greep helpt je bovenrug strak te houden en biedt een steviger, gespierde plank waarop de bar kan rusten.

Stap 3

Pak de balk vast met een bovenhandse greep. Dit is waar je handpalmen naar beneden wijzen en je vingers en duimen rond de bar worden gewikkeld. Deze grip wordt meestal gebruikt door beginners die hurken met heel weinig gewicht. Houd je polsen zo recht mogelijk.

Stap 4

Pak de stang vast met een duimloze greep als je een geavanceerde lifter bent en je hurkt met zwaardere gewichten. Dit is vergelijkbaar met de bovenhandse greep, behalve dat uw duimen boven op de balk worden geplaatst en er niet omheen worden gewikkeld. Met deze grip is het eenvoudiger om de polsen recht te houden en in lijn met de onderarmen - volgens Rippetoe wordt nauwelijks gewicht door de armen ondersteund.

Stap 5

Buig je hoofd en plaats je voeten direct onder de bar, op schouderbreedte uit elkaar. Richt je tenen iets naar buiten. Plaats uzelf zodanig dat de balk over uw bovenrug rust, net onder uw vallen. Strek je benen uit, ga staan ​​en stap achteruit van het rek.

Stap 6

Beweeg je ellebogen naar achteren, knijp je schouderbladen samen en controleer je grip. Controleer of uw polsen niet naar achteren zijn gebogen en uw handpalmen niet naar het plafond zijn gericht. Als dat zo is, dragen de polsen en elleboog een deel van het gewicht in plaats van dat uw rug al het gewicht draagt. Dit kan volgens Rippetoe leiden tot verwondingen van de pezen, ligamenten en spieren van de arm.

Tip

  • Als de halter de neiging heeft om van uw rug te glijden, is uw grip mogelijk te breed.


Bekijk de video: Find your primal posture and sit without back pain: Esther Gokhale at TEDxStanford (Januari- 2022).