Adviezen

Gymnastiekoefeningen voor softbal heren


Als het gaat om softbal voor heren, heb je twee opties. Hoewel veel mannen ervoor kiezen om de slow-pitch-versie te spelen, spelen mannen ook snel-pitch. Hoewel de versies verschillen in pitchstijl, balgrootte en spelstrategie, lijken de spieren en technieken die worden gebruikt om de spellen te spelen erg op elkaar. Door bijvoorbeeld sterke schouderspieren te behouden, kun je de bal harder en verder gooien. Een sterke romp en bovenlichaam draagt ​​bij aan krachtiger slaan. Fit en scherp blijven tijdens het laagseizoen is ook belangrijk.

Schouder Oefeningen

Sterke schouder- en rotatormanchetspieren beïnvloeden de werparm van een softballspeler, of hij nu een werper of veldspeler is. De staande 90/90 externe rotatie richt zich op de rotatormanchet en de scapulaire spieren. Veranker een weerstandsband aan een muur aan uw rechterkant. Kruis beide armen vooraan zodat de ellebogen gebogen zijn en uw linkeronderarm rechtsboven rust. Je onderarmen moeten parallel zijn aan de vloer. Houd het uiteinde van de weerstandsband in uw linkerhand en draai uw arm omhoog zodat uw onderarm nu loodrecht op de vloer staat. Keer langzaam terug naar de startpositie. Herhaal dit voor acht tot 10 herhalingen. Draai je lichaam zodat je linkerkant naar het anker van de weerstandsband kijkt. Herhaal de stappen met de rechterarm.

Slagoefeningen

Om je te helpen de bal verder te slaan, heb je sterke benen en een sterke kern nodig. Voer regelmatig oefeningen uit zoals squats en deadlifts om kracht en spieren op te bouwen. Een andere oefening, de romprotatie van de weerstandsband, richt zich op de kern- en rompspieren, terwijl je lichaam hetzelfde bewegingsbereik doorloopt als het raakt. Bevestig een weerstandsband aan een muur of ander beveiligd object. Met de band aan de rechterkant, als je een rechtshandige slagman bent, houd je een uiteinde in je handen zoals je een vleermuis zou doen. Zwaai met je armen alsof je een thuisloop raakt. Gebruik zoveel mogelijk kracht. Laat je coach of trainer je batting-vorm controleren en naar verbeterpunten zoeken.

Boormachines voor binnen

Naast krachttraining vereist softbal snelheid om van honk naar honk te komen. Een indoor gym is een handige plek om regelmatig oefeningen te doen, vooral tijdens het laagseizoen en slecht weer. De 20-20-boor werkt zowel op sprintsnelheid als op uithoudingsvermogen. Pak een stopwatch en plaats een paar kegels 20 meter uit elkaar. Begin bij de eerste kegel en start uw stopwatch. Sprint naar de tweede kegel, terug naar de eerste, dan terug naar de tweede om één herhaling te voltooien. Rust 60 seconden tussen elke herhaling. Herhaal dit voor 20 herhalingen.

Overwegingen

Voordat u begint met een oefenprogramma voor softbal, moet u met een arts praten over eventuele medische aandoeningen. Eenmaal goedgekeurd door uw arts, praat met uw coach of trainer over specifieke aspecten van uw spel waarop u zich moet concentreren. Je bent bijvoorbeeld misschien al een power hitter, maar loopt langzaam de honken. Focus in dit geval op snelheid en uithoudingsvermogen in plaats van meer kracht op te bouwen.


Bekijk de video: Youth Movement Education - Teaser (Januari- 2022).