Adviezen

Hamstring Curl Vs. Roemeense deadlifts voor de Upper & Lower Hamstrings

Hamstring Curl Vs. Roemeense deadlifts voor de Upper & Lower Hamstrings


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De biceps femoris lange kop, biceps femoris korte kop, semimembranosus en semitendinosus zijn de vier spieren aan de achterkant van de dijen die gezamenlijk de hamstrings worden genoemd. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor het buigen van de knie en het strekken van de heup. De hamstrings zijn de meest actieve spieren tijdens voorwaartse voortstuwing en het versterken ervan kan de loopsnelheid drastisch verhogen. Twee veel voorkomende oefeningen voor de hamstrings zijn de hamstring curl en de Roemeense deadlift.

Hamstring Curl

Ga op je buik liggen en veranker je enkels onder het kussen van de machine. Pak de handgrepen stevig vast en concentreer u op het handhaven van een rechte rug en nek. Je borst en heupen mogen tijdens de beweging op geen enkel moment van de pad afkomen. Adem uit terwijl je je knieën buigt en je hamstrings samentrekt om je enkels naar je bilspieren te trekken. Aan het begin van de beweging moet de pad uw bilspieren raken of bijna aanraken. Adem in terwijl je langzaam je benen terugbrengt naar de startpositie, maar pas op dat de gewichten de stapel niet raken. Er moet een constante spanning op je hamstrings zijn gedurende de hele set.

Roemeense Deadlift

Plaats een barbell op de grond voor je om een ​​Roemeense deadlift uit te voeren. Grijp de halter met je handpalmen naar beneden en de handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar geplaatst. Buig je knieën en houd je rug recht. Je rug en armen mogen tijdens de beweging helemaal niet buigen. Adem uit terwijl je staat en beweeg je heupen naar voren om de balk omhoog te trekken. Zodra u rechtop staat, laat u het gewicht langzaam naar de grond zakken door uw knieën te buigen.

Welke is effectiever?

Een studie uit 1999, gepubliceerd in het "Journal of Strength & Conditioning Research", gemeten en vergeleken hamstringspieractivatie tijdens de squat, deadlift en beencurl. Onderzoekers ontdekten dat de deadlift en de beenkrul de hamstrings met dezelfde intensiteit werkten, maar de squat produceerde slechts ongeveer half zoveel hamstringsactivering. De studie concludeerde dat zowel de beenkrul- als deadlift-oefeningen uitstekend zijn en moeten worden opgenomen als onderdeel van een hamstring weerstandstrainingprogramma.

Voorzorgsmaatregelen

Voorzichtigheid is geboden bij het uitvoeren van de Roemeense deadlift, omdat onjuiste vorm kan leiden tot rug- en nekletsel. Het wordt niet aanbevolen dat mensen met lage rugproblemen deadlifts proberen. Ook kan het uitvoeren van de deadlift in een schokkende beweging of het naar achteren afronden tijdens de lift letsel veroorzaken. Als u niet zeker bent van de juiste vorm, raadpleeg dan een fitness-professional voordat u deze oefening probeert.

Middelen

  • Encyclopedia of Muscle & Strength; James Stoppani
  • Oefening psychologie; Stanley Brown, Wayne Miller & Jane Eason


Bekijk de video: How to Perform Romanian Deadlift - Hamstring Leg Exercise (Mei 2022).