Info

Helpen enkelgewichten met basketbal?


Over het algemeen versterkt het toevoegen van gewichten aan een oefening de betrokken spieren door bewegingen uitdagender te maken. Basketbalspelers maken bijvoorbeeld soms enkelgewichten vast aan hun onderbenen, zodat ze typische basketbalbewegingen op een fysiek intensievere manier kunnen uitvoeren. Ervan uitgaande dat u veilig enkelgewichten gebruikt, kunnen ze uw onderlichaamsspieren versterken, met name uw hamstrings, quadriceps en bilspieren.

Nadelen

Trainen met enkelgewichten kan gewrichtsproblemen veroorzaken. De scherpe bochten en draaiende bewegingen van basketbal zijn bijvoorbeeld al een uitdaging voor het menselijk lichaam. Het verhogen van de kracht van de bewegingen door enkelgewichten toe te voegen, kan uw ligamenten en gewrichten belasten, wat pijn of verwondingen kan veroorzaken. Ook als je lichaam gewend raakt aan enkelgewichten, kan spelen zonder hen later je spel afwerpen.

Waarschuwing

Als je al gewrichtsproblemen hebt, moet je geen enkelgewichten gebruiken, volgens Dr. Anthony Luke van de Universiteit van Californië, San Francisco, zoals geciteerd in een artikel van 7 september 2007 in de Los Angeles Times. Een expert in sportgeneeskunde , Luke is het ermee eens dat enkelgewichten kracht en cardiovasculaire voordelen kunnen bieden. Deze voordelen zijn echter niet de moeite waard wanneer er een hoog risico op gewrichtsschade bestaat.

Probleem tekenen

Als uw gewrichten pijn doen of als de manier waarop u beweegt begint te veranderen, raadt Luke aan verder gebruik van enkelgewichten te vermijden. Hij stelt ook voor om af en toe oefeningen uit te voeren zonder enkelgewichten. Gebruik voor maximale veiligheid geen enkelgewichten om je basketbalvaardigheden te verbeteren zonder je plannen te bespreken met een gecertificeerde fitnessinstructeur of je arts, die je specifiek advies kan geven over welke lichamelijke symptomen je moet oppassen.

Deskundig inzicht

Deskundige basketbalcoaches kunnen misschien nuttige tips geven als ze ervaring hebben met enkelgewichttraining. Basketbalspelers die hun verticale sprong willen vergroten, moeten bijvoorbeeld de eerste twee weken met 2,5-pond enkelgewichten beginnen en na de tweede week oplopen tot 5 pond, volgens het boek - De ultieme gids om een ​​succesvolle assistent-coach te worden en / of Team Parent, van Melissa W. Akali en Edward E. Welch, Jr. Tips zoals deze kunnen u helpen de voordelen van enkelgewichten te maximaliseren.