Adviezen

Hamstrings worden strak tijdens het sprinten

Hamstrings worden strak tijdens het sprinten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je je hamstrings strakker voelt aanvoelen terwijl je rent, kan dat je sprintsnelheid echt verminderen. Je hamstrings spelen een grote rol in je sprintprestaties omdat ze verantwoordelijk zijn voor het buigen van je knie, het strekken van je heup en het genereren van een aanzienlijke hoeveelheid kracht en kracht om je uit de grond te stuwen. Het is van vitaal belang dat je hamstrings optimaal functioneren zodat je op je best kunt sprinten.

Hamstring Stretching

Strakke hamstrings komen vrij vaak voor en worden vaak veroorzaakt door langdurig zitten, volgens de American Council on Exercise. Niet strekken na hardlopen of sprinten kan ook leiden tot strakke hamstrings. Voer de liggende hamstring of gemodificeerde hordeler-stretch uit om de strakheid te verlichten. Voor de eerste, ga op je rug liggen, til een been omhoog met je knie recht. Je kunt een partner het terugduwen of een handdoek om je voet wikkelen en de voet naar je hoofd trekken. Ga voor de aangepaste hordeler-stretch op de vloer zitten, strek een been naar voren en reik naar je tenen.

Bekkenpositie

Strakke of verkorte hamstrings zijn misschien niet de reden dat je hamstrings strak aanvoelen. Veel hardlopers houden tijdens het hardlopen geen neutrale positie aan, wat volgens hardloopcoach James Dunne tot strakheid kan leiden. Strakke heupflexoren en zwakke kernspieren worden over het algemeen geïdentificeerd als de oorzaken van strakke hamstrings, dus werk aan het versterken van uw kern en strek uw heupflexoren voor en na elke sessie. Doe dit door een half knielende houding aan te nemen en je heupen naar voren te duwen totdat je een rek voelt in je heupflexoren.

Neurale remming

Neurale remming verwijst naar het vermogen van een spier, of het gebrek aan vermogen, om een ​​beweging uit te voeren. Dit betekent dat een spier strak kan voelen en geen beweging heeft, maar de oorzaak is eigenlijk dat de spier gewoon niet actief is, of gewend is om op die manier te bewegen. Veel mensen hebben moeite om hun tenen aan te raken, merkt trainer Tony Gentilcore op, en hoewel strakke hamstrings hier de schuld voor lijken te krijgen, wordt het eigenlijk veroorzaakt door een geremd motorpatroon. Om je hamstrings weer in beweging te krijgen, raadt Gentilcore aan om eerst met je tenen op een 2x4 te staan. Door je tenen op te heffen, wordt je steunbasis van de middenvoet naar de hiel verplaatst en worden je hamstrings automatisch geactiveerd. Houd een bal tussen je dijen en knijp ze samen. Reik omhoog in de lucht en probeer je tenen aan te raken. Wanneer je een knikpunt bereikt, sta op, haal diep adem en herhaal het proces. Binnen 10 minuten zouden je hamstrings goed moeten vuren en kun je je tenen aanraken.

Sterkte

Krachtonevenwichtigheden kunnen een rol spelen bij het sprinten van prestaties en strakheid van de hamstrings. Als je hamstrings zwak zijn, kunnen ze snel vermoeid raken, waardoor ze zich strak kunnen voelen. Krachtcoach Joe DeFranco beveelt aan om heupstoten, kettlebell-schommels, goede ochtenden en sleeën in je trainingen op te nemen om hamstring-kracht op te bouwen. Zorg ervoor dat je programma in balans is, met ongeveer een gelijke hoeveelheid hamstring, glute, quadriceps en kernoefeningen, samen met regelmatig strekken voor elke spiergroep.


Bekijk de video: Stark hamstring med den här lätta övningen (Mei 2022).