Adviezen

Hamstring workouts zittend

Hamstring workouts zittend


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een zitroutine is ideaal voor senioren en mensen met lichamelijke beperkingen. Je hamstrings bevinden zich op de achterkant van je dijen. Het versterken van het gebied verbetert heupverlenging en knieflexie, waardoor oefeningen en veel dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd, terwijl het risico op letsel wordt verminderd. Veel bewegingen die gericht zijn op je hamstrings kunnen worden gedaan terwijl je zit, waardoor ze ideale toevoegingen zijn aan je training.

Voordelen

Hamstring-oefeningen strekken de spieren in je dij, waardoor de flexibiliteit voor andere activiteiten toeneemt. Ze verwarmen ook je spieren voor een training, waardoor het bloed naar het gebied stroomt en het risico op verwonding aan je hamstrings vermindert. Zelfs als u niet goed kunt rondkomen, helpen zittende hamstringtrainingen spieronevenwichtigheden te voorkomen, die vaak tot verwondingen leiden. Als u tijdelijk niet op de been bent, voorkomt een hamstringtraining spieratrofie en bereidt u zich voor op een terugkeer naar een typisch activiteitenniveau. Magere spiermassa, in uw hamstrings en door uw hele lichaam, verhoogt uw metabolisme, verbetert de verbranding van calorieën en helpt u uw gewicht onder controle te houden, of u nu voor langere tijd moet zitten of niet.

Routine

Warm je hamstrings op voor een training om blessures te voorkomen en je dijen voor te bereiden op training. Enkele minuten lopen of marcheren is een goede keuze. Ga na je warming-up verder met al je zittende hamstringoefeningen. Doe ten minste één set van acht tot 12 herhalingen van elke oefening en voeg sets toe naarmate je kracht en uithoudingsvermogen wint. Na uw training kunt u afkoelen met een andere lichte wandel- of marchadesessie. Dit helpt je spieren terug te keren naar normaal functioneren en bereidt je lichaam voor op een terugkeer naar regelmatige beweging.

Opdrachten

De zittende hamstring is de ideale beweging omdat het je hamstrings in de eerste plaats richt op secundaire spieren. Om de beweging te doen, ga je op de rand van een stoel zitten met je linkerbeen recht en je rechterknie gebogen. Buig voorover, reik naar je linker tenen met je linkerhand. Houd de positie 30 seconden vast en herhaal op je rechterbeen. Deze beweging kan ook worden gedaan door op de grond te zitten met beide benen voor je uitgestrekt. Leun naar voren en reik naar beide voeten met je handen. Hamstringsamentrekkingen zijn een andere goede keuze. Ga op je stoel zitten, benen recht voor je uit. Breng je tenen omhoog, maar houd je hielen op de vloer. Houd de positie 10 seconden vast, rust en herhaal.

Overwegingen

Zittende strekoefeningen zijn niet beperkt tot mensen met lichamelijke problemen. Iedereen kan profiteren van het opnemen van een zittende hamstringtraining in hun routine. Je verhoogt de flexibiliteit en kracht aan de achterkant van je dijen, wat de prestaties verhoogt tijdens andere soorten oefeningen. Probeer het beste uit je hamstrings te halen, minstens twee of drie keer per week.


Bekijk de video: Hamstrings zittend rekken (Mei 2022).