Info

Verhogen enkels en parachutes Sprintsnelheid?

Verhogen enkels en parachutes Sprintsnelheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verbeter de sprintsnelheid met parachutes, die wordt beschouwd als overbelasting of weerstand tegen versnellingstraining. Het doel van overbelastingstraining is om de lengte van uw pas te vergroten, wat de snelheid positief zal beïnvloeden. Andere vormen van overbelastingsoefeningen zijn bergop lopen en het gebruik van elastische koorden of verzwaarde sleeën. Bij correcte uitvoering vervormen overbelastingstechnieken de sprintvorm niet. Enkelgewichten zijn ook een vorm van weerstand. Ze kunnen uw techniek echter belemmeren. Gebruik enkelgewichten alleen om spieren voor sprinten te versterken, niet tijdens sprinten.

Speed ​​Chute Running

Het bevestigen van een kleine parachute aan je rug heeft een effect op het verhogen van de luchtweerstand en dwingt je om grotere stappen te zetten om te versnellen. Je kunt het overbelastingseffect bereiken zonder je sprintvorm te belemmeren. Deze oefeningen kunnen uw paslengte en explosieve kracht verbeteren. De hoeveelheid weerstand is afhankelijk van de grootte van de parachute. Gebruik een hoge weerstand als u zich op de versnellingsfase wilt richten. Gebruik gemiddelde weerstand om uithoudingsvermogen op te bouwen. Lage weerstand wordt gebruikt om de fase te trainen waarin je op topsnelheid loopt. Als je te veel weerstand gebruikt, zul je je een weg vooruit banen en je vorm kromtrekken. De vuistregel is om conservatief de hoeveelheid weerstand te schatten die u nodig hebt om van de oefening te profiteren.

Voorbeeld van parachute-oefening

Om een ​​snelheidsschutloop te doen, trek je het harnas aan dat is verbonden met de parachute. Maak de goot los totdat deze open is en de snaren niet in de knoop raken. Stap naar voren totdat de parachute en de snaren direct achter je zijn. Ga staan ​​met gespreide voeten en knieën licht gebogen. Buig uw ellebogen op 90 graden, waarbij u één hand voor uw schouder plaatst en de andere bij uw heup. Leun iets naar voren in uw taille. Sprint 30 tot 100 meter, waarbij je je armen en knieën naar voren drijft met zoveel krachtige beweging als je kunt verzamelen.

Voorzorgsmaatregelen en tips

Wanneer je overbelastingsoefeningen doet voor sprintsnelheid, laat je spieren dan herstellen. Neem twee of drie dagen vrij voor de volgende sessie voor het uitvoeren van de snelheidskoker. Stop geassisteerde sprints als uw vorm begint te verslechteren of vermoeidheid optreedt. Voer een warming-up uit voordat u overbelast raakt. Ren bijvoorbeeld verschillende sprints met een lage intensiteit en trek dan het parachute harnas aan. Voer na de sessie maximale sprints uit, zodat u de voordelen van overbelastingstraining rechtstreeks in uw prestaties kunt opnemen.

Enkelgewichten voor sprinten

Hardlopen met enkelgewicht wordt niet aanbevolen. Het kan een negatieve invloed hebben op je paslengte en techniek door de mechanica van het rennen te verstoren, volgens Eugene Coleman's boek '52-Week Baseball Training '. Echter, het gebruik van enkelgewichten in oefeningen om je heupen en benen te versterken kan je sprintsnelheid helpen. Voer bijvoorbeeld een stap uit met hoge knieliften met enkelgewichten. Terwijl je op zijn plaats staat, til je snel een knie op naar je borst en rijd je deze terug naar beneden. Zodra je tenen de grond bereiken, til je de andere knie op. Focus op de snelheid van de beweging, niet op de snelheid van de omzet. Streef naar twee stappen per seconde. Bovendien moeten de enkelgewichten licht genoeg zijn om uw beweging niet te vertragen.