Adviezen

Hoe worden hamstrings gebruikt bij roeitraining?

Hoe worden hamstrings gebruikt bij roeitraining?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Roeien is een geweldige cardiovasculaire training die volgens veel mensen uitsluitend een armoefening is. Maar roeien wordt eigenlijk aangedreven door beenkracht, met name de hamstrings en bilspieren. Elke beweging van de roeier wordt geïnitieerd met een duw in de benen, en je hamstrings doen een groot deel van het werk.

Roeibewegingsanalyse

Hoewel de armen belangrijk zijn bij het roeien, bekrachtigt de beenbeweging de rij en maximaliseert je hamstring kracht. Als je alleen naar de benen kijkt, wordt elke rij geïnitieerd door je benen te buigen en in feite op de roeier te hurken. Vanaf daar wordt elke rij geïnitieerd met een krachtige extensie van je heupen en extensie van je knieën. Nadat de beweging met uw benen is geïnitieerd, gebruiken de armen dat momentum om de roeistang naar uw borst te trekken. Als je roeit en het gevoel hebt dat je armen snel vermoeid raken, gebruik je je benen niet goed.

Het belang van Hamstrings bij roeien

De hamstrings zijn belangrijk in de explosieve duwfase van de rij. Elke duw van de benen omvat heupverlenging en de hamstrings zijn een krachtige heupverlenger. Als je hamstrings zwak waren, zou roeien meer een bovenlichaamstraining worden en zouden je armen snel vermoeid raken. Sterke hamstrings kunnen tijdens elke rij een krachtige push-off creëren en veel momentum creëren voor een krachtige armtrek. Hamstring-uithoudingsvermogen komt ook in het spel tijdens langere rijen, omdat je niet wilt dat je benen het uitgeven en alleen op je armen vertrouwen.

Roeien Workouts

Begin met interval roeitraining om een ​​goede roeitechniek te oefenen en het vermogen van je hamstrings om je rijen van stroom te voorzien te verbeteren. Stel een timer in om elke 30 seconden af ​​te gaan en 30 seconden hard te roeien en daarna 30 seconden gemakkelijk. Blijf afwisselen gedurende vijf tot 10 minuten. Zorg ervoor dat je tijdens elke harde slag de beenafzet benadrukt tijdens de harde intervallen om je te concentreren op het verbeteren van je hamstringkracht. Probeer ook vijf tot tien minuten achter elkaar in een snel tempo te roeien om aan het uithoudingsvermogen van je hamstrings te werken. Duw met je benen over de hele rij om je op je benen te concentreren.

Cross-Train voor Hamstring versterking

Als je wilt trainen om te roeien en je hamstring op andere manieren wilt verbeteren, probeer dan de hamstring curl machine in de sportschool. Zittend of gevoelig, deze machine richt zich uitsluitend op de hamstrings en kan resulteren in een verbeterde roeicapaciteit. Voer twee sets van 15 herhalingen uit op de hamstring-krulmachine. Probeer ook krullen met balpoten te oefenen. Ga op de grond liggen met je rechte benen op een oefenbal. Til je heupen op en rol de bal heen en weer door je knieën te buigen en met je voeten naar binnen te trekken. Deze oefening is geweldig voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de hamstring en moet 15 tot 20 keer worden gedaan. Je zult merken dat deze cross-training, als je dit regelmatig doet, je roeien aanzienlijk kan verbeteren.


Bekijk de video: OTC schouder oefening staand roeien (Mei 2022).