Adviezen

Hamstrings Vs. quadriceps

Hamstrings Vs. quadriceps


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel "show" -spieren zoals biceps en buikspieren de neiging hebben meer aandacht te krijgen dan anderen, is elke spiergroep in uw lichaam belangrijk voor een optimale gezondheid. Een van de grootste spiergroepen op je lichaam zijn de hamstrings en quadriceps. Deze twee spiergroepen helpen je alles te doen, van complexe sportmanoeuvres uitvoeren, zoals een fietsschop tot simpelweg het mogelijk maken om door de straat te lopen. De hamstrings en quadriceps werken samen, maar ze hebben veel verschillen die opmerkelijk zijn.

Plaats

De hamstrings bevinden zich aan de achterkant van het bovenbeen en de quadriceps bevinden zich aan de voorkant van het bovenbeen. De hamstrings lopen van een bevestigingspunt net onder de knie helemaal naar het bekken. De quadriceps hechten zich aan het skelet bij de patella of knieschijf en lopen helemaal naar het bekken. Deze anatomie maakt de quadriceps en hamstrings onder de langste spiergroepen in het lichaam.

Spieren in elke groep

Zoals de naam al doet vermoeden, bevatten de quadriceps vier spieren. De hamstrings spiergroep bestaat uit slechts drie spieren. De spieren van de quadriceps zijn de rectus femoris, vastus intermedius, vastus lateralis en vastus medialis. De spieren waaruit de hamstrings bestaan, zijn de biceps femoris, semimembranosus en de semitendinosus.

Functies van elke spiergroep

Om een ​​reeks bewegingen uit te voeren - zoals die nodig zijn om te lopen of te schoppen - werken de hamstrings en de quadriceps samen. Elke spiergroep vervult echter verschillende functies. De belangrijkste functies van de hamstrings zijn om het kniegewricht te verlengen, het been recht te trekken en het been bij de heup te verlengen, waardoor het naar achteren beweegt. De quadriceps buigen het been bij de knie door de knie te buigen en buigen ook uw been bij de heup, waardoor het been naar voren beweegt.

Letselpreventie

Omdat de hamstrings en quadriceps zulke belangrijke functies vervullen, is het vermijden van blessures cruciaal voor atleten. Gebrek aan kracht en conditie en strakheid kunnen verwondingen veroorzaken, dus het uitvoeren van versterkende oefeningen en strekken kan u helpen om spanningen te voorkomen. Je kunt je hamstrings sterk houden met beenkrullen en Roemeense deadlifts, terwijl de beendruk en beenverlengingen je quadriceps kunnen helpen versterken. Warm altijd op met rekoefeningen vóór sportieve activiteiten om het risico op overbelasting te verminderen.


Bekijk de video: Is Your Squat 'Quad or Hamstring Dominant?'. #AskSquatU Show Ep. 13. (Mei 2022).