Adviezen

Werken handgrepen op de onderarmen?

Werken handgrepen op de onderarmen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Handgrijpers zijn een soort weerstandstool die u met uw handen knijpt. Hiermee kunt u vrijwel overal uw handen, polsen en onderarmen gebruiken. Al die gebieden werken samen wanneer je in je hand knijpt. Grijpers die onafhankelijke vingerbewegingen mogelijk maken, helpen u extra kracht rond uw gehele onderarm te ontwikkelen.

Handgrijpers met onafhankelijke vingers

In plaats van V-vormig te zijn met een enkele veer in het midden, zijn handvingers met onafhankelijke vingers, ook wel hand- en vingeruitoefenaars genoemd, gevormd als rechthoeken met vier kleine veerbelaste knoppen aan de bovenkant en een grote aan de onderkant. Houd de handgreep in uw handpalm tegen de basis van uw duim en plaats een vinger op elke bovenste knop. U kunt verschillende knijpopties proberen - sluit al uw vingers tegelijk of een voor een, afhankelijk van de training die u wenst.

Grijpen en je onderarmen

Handgrijpers met onafhankelijke vingers bevatten geen gewichten, maar bieden toch een weerstandstraining. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus. Begin altijd met de laagste weerstand en werk je omhoog om letsel te voorkomen. Je hand knijpen vereist meer dan alleen je handspieren. De spieren aan alle kanten van je onderarm en pols trekken samen om je vingerbewegingen te beheersen en kracht te geven achter de squeeze. Dit maakt met de hand knijpende oefeningen bijzonder effectief voor het werken aan je onderarmen.

Onderarm trainingen

Afwisselend tussen verschillende bewegingen helpt u sterkere onderarmen te bouwen. Voor de basisbeweging plaatst u uw vingers op de knoppen van de hand en vingeruitoefenaar en knijpt u ze allemaal tegelijkertijd, waarbij u de grijper van boven en onder samenperst. Houd de knijp ongeveer 10 seconden vast en laat los. Doe 10 herhalingen. Als u meer vertrouwd bent met het gebruik van de grijper, probeer dan met één vinger tegelijk in te drukken en houd deze 10 seconden vast. Druk met elke vinger gedurende 10 herhalingen.

Als je je andere hand op de onderarm legt die werkt, voel je dat verschillende gebieden worden geactiveerd terwijl je met individuele vingers duwt. Verander de positie van uw duim zodat deze rond de onderkant van de palmstang haakt voor een moeilijkere knijpbeweging. Door de palmstang te verwijderen, kunt u de handmatige grijper met onafhankelijke vingers op een tafel zetten. Voor een andere effectieve onderarmtraining plaatst u uw hand plat op de grijper, waarmee u de bovenste knoppen kunt indrukken door uw pols enigszins te buigen.

Waarom gripvastheid belangrijk is

Zonder sterke onderarmspieren heb je geen sterke grip. Dit heeft invloed op uw vermogen om effectief te sporten en gewichten te heffen - u bent beperkt door wat uw handen kunnen vasthouden, niet alleen door wat uw andere spieren kunnen tillen. In het februari 1999 nummer van "Journal of the American Medical Association", Taina Rantanen, Ph.D., en verschillende collega's rapporteerden bevindingen van een grip-sterkte studie. Volgens de studie is gripsterkte een indicator voor de algehele kracht en kan het je functionaliteit helpen voorspellen naarmate je ouder wordt. De mannen met een betere grijpkracht liepen sneller en konden gemakkelijker uit de stoel stappen dan mannen met een slechte grijpkracht. Ze vertoonden ook betere zelfzorgvaardigheden, waaronder taken zoals baden en eten.


Bekijk de video: De Rautek greep vanaf de grond - Het Oranje Kruis (Mei 2022).