Adviezen

Werken handheld bodyfatmonitors?

Werken handheld bodyfatmonitors?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Handheld lichaamsvetmonitors meten lichaamsvet door een proces dat bio-elektrische impedantieanalyse of BIA wordt genoemd. Volgens het American College of Sports Medicine meet BIA lichaamsvet met dezelfde nauwkeurigheid als huidplooien, gemeten met alleen hydrostatische weging voor nauwkeurigheid. Om dit nauwkeurigheidsniveau te bereiken, moet u echter een strikt protocol volgen voor gebruik.

Functie

BIA meet de elektrische geleidbaarheid van uw lichaam. Terwijl u het apparaat met beide handen vasthoudt, stroomt een onmerkbare elektrische stroom door uw lichaam. Spierweefsel in uw lichaam bevat een hoog percentage water, terwijl lichaamsvet vrijwel geen water bevat. Omdat water elektriciteit geleidt, bepaalt het gemak waarmee de stroom door je lichaam stroomt je percentage lichaamsvet. Met behulp van vergelijkingen en aannames over de gemiddelde hydratatie en het lichaamsvochtgehalte, geven draagbare BIA-monitors een percentage lichaamsvet weer voor de gebruiker.

Overwegingen

Handheld BIA-apparaten hebben een gerapporteerde fout tussen 3 en 5 procent voor verschillende factoren. Verschillende geslachten, leeftijden en rassen kunnen verschillen in lichaamsvochtgehalte, waardoor de kans kleiner wordt dat één machine voor iedereen nauwkeurige resultaten kan opleveren. Met sommige apparaten kunt u de leeftijd en het geslacht instellen, waardoor de kans op een nauwkeurige meting wordt vergroot. Maaltijdtiming kan ook de resultaten beïnvloeden, omdat onverteerd voedsel in het lichaam resultaten kan scheeftrekken. Bovendien kunnen recente oefeningen de resultaten veranderen, omdat lichaamsbeweging de lichaamsinhoud verandert.

Methode

Om het BIA-apparaat correct te gebruiken voor de meest nauwkeurige resultaten, moet u elke keer dat u wordt gemeten een strikt protocol volgen. Gebruik voor elke meting hetzelfde apparaat en kalibreer het apparaat voor elk gebruik. U moet voorafgaand aan de meting dezelfde eet-, drink- en trainingsroutine volgen om te zorgen voor nauwkeurige resultaten die verdere analyse waard zijn. Veranderingen van 4 tot 5 procent kunnen alleen optreden door verschillen in hydratatiestatus, waardoor consistentie belangrijk is. Dezelfde persoon moet de test ook elke keer uitvoeren, of u nu zelf bent of een arts in een healthclub.

Interpretatie

Als u een strikt protocol volgt, geeft het apparaat een nauwkeurig percentage lichaamsvet weer, dat u verder kunt analyseren. Uw lichaamsvetpercentage geeft de hoeveelheid van uw lichaam weer bestaande uit vetweefsel, ook bekend als lichaamsvet. Trek dit percentage af van 100 en je krijgt de magere massa van je lichaam, dat deel bestaat uit spieren, botten, water en andere weefsels. Hoe hoger het percentage magere massa, hoe beter. Over het algemeen valt het ideale percentage lichaamsvet voor een man onder de 22 procent en voor een vrouw onder de 30 procent, hoewel de op leeftijd gebaseerde normen variëren.