Info

Zijn enkelgewichten effectief voor fietsen?


Enkelgewichten zijn een snelle, eenvoudige manier om de effectiviteit van verschillende aerobe trainingen, zoals wandelen, te vergroten. Naast het feit dat je lichaam harder werkt, waardoor je meer calorieën verbrandt, kunnen enkelgewichten ook de spieren in je benen versterken. Hoewel enkelgewichten geschikt kunnen zijn om te fietsen, is het aanbrengen van andere wijzigingen in uw fietstraining een effectievere manier om het voordeel van de oefening te vergroten.

Enkelgewichten

Enkelgewichten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maar zijn meestal gemaakt van materialen zoals canvas of nylon en bevatten een of meer riemen die het item aan uw lichaam houden. Enkelgewichten zijn meestal instelbaar met verschillende gewichtspakketten die u kunt toevoegen of verwijderen om het gewicht van het artikel te verfijnen. Mensen plaatsen meestal enkelgewichten over hun sokken en beveiligen de gewichten op hun plaats met de riemen van het apparaat.

Enkelgewicht risico's

Enkelgewichten dwingen je lichaam om harder te werken, wat meer calorieverbrandende en spieropbouwende resultaten zal genereren. De American Council on Exercise waarschuwt echter dat het gebruik van enkelgewichten uw mechanica tijdens de training negatief kan beïnvloeden, wat kan leiden tot letsel. Overmatig zware enkelgewichten kunnen ook de belasting van uw gewrichten verhogen, wat vooral ernstig is als u al problemen heeft met uw knieën of andere gewrichten in het onderlichaam.

Enkelgewicht voordelen

ACE merkt op dat enkelgewichten die tussen 1 en 3 pond wegen uw hartslag met maximaal vijf extra slagen per minuut en uw zuurstofopname met maximaal 10 procent zullen verhogen. In een artikel in de "Los Angeles Times", Universiteit van Californië, merkt professor San Anthony, Dr.

Wielersport

Theoretisch gezien kan het dragen van enkelgewichten tijdens een fietstocht helpen het voordeel van de oefening te vergroten, en op voorwaarde dat de gewichten uw mechanica niet negatief beïnvloeden, zou u zonder letsel moeten kunnen oefenen. Het dragen van enkelgewichten tijdens het fietsen kan echter omslachtig zijn en u kunt het risico lopen om een ​​van de gewichten in de ketting of het kettingwiel te vangen. In plaats van te vertrouwen op enkelgewichten om de voordelen van de oefening te vergroten, probeer je snelheid te verhogen of een pad te zoeken met verschillende heuvels om te rijden. Door van versnelling te veranderen, kan je onderlichaam ook harder werken tijdens een fietstocht.

Middelen