Adviezen

Wat gebeurt er als het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen van een persoon toeneemt?

Wat gebeurt er als het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen van een persoon toeneemt?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cardiorespiratoir uithoudingsvermogen is een term die vaak door elkaar wordt gebruikt met andere labels zoals cardiovasculaire of aerobe fitness. Nog nonchalant, er wordt gesproken over hoe lang je activiteit en oefening kunt volhouden zonder moe te worden. Naarmate u uw cardiorespiratoire uithoudingsvermogen verhoogt, ondergaat uw lichaam een ​​reeks veranderingen zowel van binnen als van buiten, meestal resulterend in een betere gezondheid voor u en een vollediger, actiever leven.

Bloedzuurstof

Hoe meer zuurstof je bloed kan vervoeren, hoe meer energie je kunt produceren. Daarom worden duursporters vaak gepakt omdat ze extra zuurstof in hun systemen stoppen. Wanneer u traint, heeft uw lichaam meer zuurstof nodig om u energie te geven om de beweging te ondersteunen. Je bloed moet het sneller en langer naar verschillende plaatsen brengen. Hoe meer je traint, hoe efficiënter je lichaam wordt in het transporteren van zuurstof.

Hartslag

Het zuurstofafgiftesysteem draait om je hart. Omdat het je bloed door je lichaam beweegt, moet je hart harder werken tijdens het sporten om je bloed te pompen, zodat het de zuurstof naar je spieren kan leveren. Daarom klopt je hart sneller als je begint te bewegen. Je lichaam weet dat het meer zuurstof nodig heeft en begint te reageren. Hoe meer je traint, hoe sterker je hart wordt en hoe gemakkelijker het voor het hart wordt om bloed door je lichaam te verplaatsen.

Ademen

Je longen spelen ook een grote rol in je cardiorespiratoire uithoudingsvermogen. Ze zijn verantwoordelijk voor het inbrengen van de zuurstof die je lichaam nodig heeft en het verwijderen van de lucht die je al hebt gebruikt, wat koolstofdioxide-afval is. Hoe meer je traint, hoe sterker en efficiënter je spieren worden bij het gebruik van zuurstof, wat betekent dat ze beide minder nodig hebben en minder afval produceren. Je longen hoeven niet zo hard te werken en je zult voelen dat het gemakkelijker is om te ademen, nadat je je uithoudingsvermogen hebt ontwikkeld.

Hoe te beginnen

Hoewel het verhogen van uw cardiorespiratoire uithoudingsvermogen zwaar werk is, is het een eenvoudig concept. Het enige wat u hoeft te doen is harder en langer trainen. Naarmate u uw trainingen verhoogt, ontwikkelt uw lichaam de zuurstofefficiëntie en kunt u de beweging gedurende langere tijd volhouden. Je zult periodes van vermoeidheid en moeizame ademhaling doormaken, maar je lichaam wordt sterker en capabeler met elke sessie. Vermijd gewoon te veel te snel, anders riskeert u spierletsel en raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint.

Middelen


Bekijk de video: My child is going for a Cardio-Respiratory Sleep Study (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dozshura

  Ooo-oo-oo je geeft! Klas!

 2. Calvert

  Ik stel voor dat je naar een site gaat die veel informatie over dit onderwerp heeft.

 3. Mami

  rechtstreeks naar appel

 4. Dalrajas

  Wat een aangename boodschap

 5. Khachig

  Zijn zin is briljant

 6. Shakashura

  Iets speciaals.

 7. Ichabod

  Bravo, dat de noodzakelijke zin ..., het briljante ideeSchrijf een bericht