Adviezen

Wat gebeurt er als je elke dag traint?

Wat gebeurt er als je elke dag traint?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dagelijks sporten kan gunstig zijn voor uw gezondheid. Mayoclinic.com stelt dat regelmatige lichaamsbeweging uw energieniveau kan verhogen, uw humeur kan verbeteren, uw gewicht kan beheersen, u 's nachts beter kunt laten slapen en uw risico op medische aandoeningen zoals hypertensie en hart- en vaatziekten kan verlagen. Het uitvoeren van het verkeerde type oefening en uren per dag trainen kan leiden tot een burn-out. Om dit te voorkomen, leer je hoe je kunt genieten van de gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging door elke dag het juiste type en de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging uit te voeren.

Overexercising

Veel mensen denken dat hoe meer ze trainen, hoe sneller ze hun fitnessdoelen zullen bereiken. Dit kan averechts werken. Als je elke dag uren achtereen traint en zowel cardiovasculaire als krachttraining combineert, ben je misschien zelf te veel aan het trainen. Naast het hebben van geen tijd voor iets anders, stelt Shape.com dat teveel sporten kan leiden tot slaapproblemen, humeurigheid, een grotere eetlust, gewichtstoename en uitputting. Bovendien kunnen vrouwen menstruatieproblemen en voortijdig botverlies ervaren. Zelfs als u elke dag de juiste hoeveelheid en het juiste type oefening uitvoert, doet het nooit pijn om een ​​dag vrij te nemen.

Cardio

Om te genieten van gezondheidsvoordelen, bevelen de Centers for Disease Control and Prevention aan om minimaal 150 minuten cardiovasculaire oefeningen per week te krijgen. Als u elke dag wilt sporten, plant u op vijf van de dagen 30 minuten cardio. Train met een intensiteit waarmee u kunt praten, maar niet kunt zingen. Voer verschillende cardiovasculaire oefeningen uit, zoals fietsen, speed-walking, zwemmen of sporten op de elliptische machine of trapklimmer. Om meer gezondheidsvoordelen te ervaren en gewichtsverlies te bevorderen, verhoogt u uw cardio-oefening tot een uur.

Krachttraining

Krachttraining versterkt uw spieren, versterkt uw lichaam en versnelt uw rustmetabolisme zodat u calorieën verbrandt, zelfs na het voltooien van uw training. De CDC beveelt aan om minimaal twee dagen per week krachttraining op te nemen. Als je elke dag wilt trainen, probeer dan krachttraining op de twee dagen dat je geen cardio uitvoert. Gebruik voldoende gewicht zodat de laatste herhaling van elke set moeilijk te voltooien is. Vermijd krachttraining op opeenvolgende dagen; geef uw spieren ten minste 24 uur tussen de sessies om te herstellen. Als je krachttraining op opeenvolgende dagen doet, train dan elke dag verschillende spiergroepen om overbelasting te voorkomen: Train je bovenlichaam de ene dag en je onderlichaam de volgende dag bijvoorbeeld.

Overwegingen

Als u een medische aandoening heeft, moet u de goedkeuring van een arts vragen voordat u met uw trainingsschema begint. Als u nieuw bent om te oefenen, kunt u overwegen een personal trainer in te huren. Hij kan uw fitnessniveau beoordelen en een aangepaste trainingsroutine voor u maken. Bovendien kan hij u het juiste formulier leren, zodat u het maximale resultaat uit uw trainingen haalt. Begin altijd langzaam te trainen. U kunt beginnen met slechts 10 minuten cardio per dag en de duur geleidelijk verhogen naarmate u uithoudingsvermogen opbouwt. Vergeet niet dat het nemen van de trap, het gras maaien, de auto wassen en rondlopen in het winkelcentrum ook deel uitmaken van een actieve levensstijl.


Bekijk de video: Hoevaak Per Week Moet Je Trainen Voor Resultaat? (Mei 2022).