Adviezen

Moeilijkste ongelijke bartrucs

Moeilijkste ongelijke bartrucs


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ongelijke balken zijn misschien wel het moeilijkste gymnastiekapparaat om te beheersen. Een turner vereist grote kracht in de kern en het bovenlichaam, flexibiliteit en het vermogen om met kracht te schommelen. Hoewel dit evenement moeilijk kan zijn voor beginners, hebben ervaren turners door de jaren heen ongelooflijke, verbluffende vaardigheden uitgevoerd in competitie. De International Gymnastics Federation - of FIG - heeft sommige van deze elementen een F- of G-waarde gegeven, wat de twee moeilijkste waarden zijn in de elite gymnastiek Code of Points.

De Kim

De Kim, vernoemd naar de Noord-Koreaanse turnster Kim Gwang-Suk, is een vaardigheid waarbij de atleet naar voren zwaait op de hoge balk, haar lichaam van de balk loslaat en naar voren klapt in een salto met gespreide benen. Ze vangt vervolgens de hoge balk weer in een omgekeerde greep. Dit element heeft een F-waarde in de puntencode van de figuur.

De def

Vernoemd naar de Franse mannelijke turner Jacques Def, dit is een vaardigheid waarbij de atleet naar voren zwaait op de hoge balk, haar lichaam van de balk loslaat en een achterwaartse salto uitvoert met rechte benen, 540 graden draaien op haar as om alleen de balk te vangen opnieuw. De FIG beschouwt de Def een G vaardigheid, de moeilijkste waarde die er is.

The Gaylord

De Gaylord, ook wel de Mo genoemd, is vernoemd naar zowel de Amerikaanse mannelijke turnster Mitch Gaylord als de Chinese vrouwelijke turnster Mo Huilan. Om deze vaardigheid uit te voeren, moet de atleet achteruit zwaaien, de balk loslaten en 520 graden naar voren draaien met haar benen in de opgetrokken positie. Deze vrijgavebeweging is ook een G in de puntencode van de figuur.

Double Twisting Double Back

Om een ​​dubbele draaiing met dubbele rugdemonstratie uit te voeren, moet een turnster naar voren zwaaien, de hoge balk loslaten en 720 graden achteruit draaien terwijl hij ook 720 graden om haar as draait - en vervolgens op haar voeten landt. Wanneer gedaan in de verscholen positie - dat wil zeggen met gebogen knieën - wordt deze vaardigheid de Fabrichnova genoemd, genoemd naar de Sovjet-grote Oksana Fabrichnova. Wanneer het klaar is in de lay-outpositie - met rechte benen - wordt het een Ray genoemd, naar de Amerikaanse turnster Elise Ray. De Fabrichnova heeft een F-waarde. De Ray heeft een G-waarde.

Triple Back Demontage

De drievoudige terugsprong is zo moeilijk dat maar weinig vrouwelijke turners het hebben geprobeerd. De gymnast moet naar voren zwaaien, de hoge balk loslaten en 1.080 graden naar achteren kantelen - dat zijn drie rotaties in de lucht in de opgetrokken positie. De FIG heeft de triple terug een G-waarde gegeven.


Bekijk de video: Cijferend aftrekken, 352 - 146 = (Mei 2022).