Adviezen

Gezondheidsvoordelen van een Mini Stepper


Trapstappen en klimmers bieden een calorieverbrandend alternatief voor loopbanden en elliptische trainer; maar, net als hun gymvriendelijke tegenhangers, zijn ze vanwege hun grootte en kosten soms onbetaalbaar voor thuisgebruik. De mini-stepper biedt echter een kosteneffectief en compact trainingsapparaat voor een cardiotraining met weinig impact. Eenvoudige mini-steppers op vloerniveau hebben weinig meer dan hydraulische voetpedalen gemonteerd op een stalen frame, plus aanvullende functies die per model verschillen. Ondanks deze variëteit bieden de meeste steppers dezelfde reeks voordelen voor de gezondheid.

Kern voordelen

Fabrikanten van ministeppers, zoals Reebok en Gold's Gym, beweren dat regelmatig gebruik van hun apparaten helpt om de dijen en gluteale spieren te versterken. Mini-steppers moedigen ook de definitie van de heupen en kuiten aan. Naast het tonen, bieden mini-steppers een hartslagarme cardiovasculaire training met weinig impact. Steppers met bidirectionele pads, die op en neer bewegen en van links naar rechts, koppelen de binnenste en buitenste dijspieren, terwijl die met ingebouwde weerstandsbuizen helpen het bovenlichaam te versterken.

Calorieën verbrand

Low-impact oefening op een mini-stepper verbrandt ongeveer 100 calorieën per uur, vergelijkbaar met een langzaam tempo, volgens Mayo Clinic-onderzoeker James A. Levine, M.D., Ph.D. Bij gebruik gedurende twee uur per dag kan dat oplopen tot een netto gewichtsverlies van ongeveer 40 pond in de loop van een jaar. Dit aantal is niet gunstig in vergelijking met traptredermachines op ware grootte, die in de helft van de tijd drie keer zoveel calorieën kunnen verbranden.

Andere gezondheidsvoordelen

De aerobe oefening van mini-steppers helpt de gezondheid van de gewrichten in het onderlichaam te verbeteren. Mini-steppers lenen zich ook voor intervaltraining, die uitbarstingen van oefening met zich meebrengt, gescheiden door korte rustperioden. Het gebruik van een mini-stepper voor intervaltraining kan helpen uw metabolisme in rust te verbeteren, of het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt in rust.

Meer voordelen

In 2011 vielen de meeste mini-steppers in de prijsklasse van $ 60 tot $ 100, een fractie van de kosten van full-sized steppers, waarvan de prijzen vaak in duizenden dollars reiken. Deze compacte en draagbare apparaten wegen meestal minder dan 20 pond en overspannen slechts ongeveer 20 centimeter lang en 20 centimeter breed. Afhankelijk van het model kunnen ministeppers functies bevatten zoals instelbare weerstandsniveaus en ingebouwde calorietellers om u te helpen uw voortgang bij te houden.

Middelen


Bekijk de video: Gezondheidsvoordelen van een avocado (Januari- 2022).