Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Cantaloupe?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Cantaloupe?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De verfrissende kwaliteit van de meloen hangt samen met het feit dat het voor 90 procent uit water bestaat. Datzelfde kenmerk kan je helpen een gezond gewicht te behouden of zelfs een paar kilo te verliezen, omdat je genoeg meloen kunt eten om je vol te voelen zonder veel calorieën te consumeren. Een partje meloen levert belangrijke voeding in de vorm van vitamine A en C.

Kantaloep Basics

Je kunt de meloen 2 tot 4 dagen op kamertemperatuur laten rijpen, maar het verzacht en bederft snel, dus koel het zodra het rijp is. Voordat je de meloen snijdt, maak je deze schoon met warm zeepwater om het risico op overdracht van bacteriën van de schil naar het fruit te verminderen. Koel onmiddellijk gesneden stukken die u niet eet om de bacteriegroei te remmen. Een wig van een middelgrote meloen, of een achtste van de meloen, heeft 23 calorieën, 5,6 gram totale koolhydraten en nauwelijks een spoor van vet of eiwit.

Vitamine A

De oranje kleur van de meloen komt van pigmenten die carotenoïden worden genoemd. Je lichaam zet de primaire carotenoïde in cantaloupe - bètacaroteen - om in een vorm van vitamine A die het gezichtsvermogen behoudt, je immuunsysteem gezond houdt en de groei van cellen in je huid ondersteunt. Vitamine A kan giftig worden als u dagelijks meer dan 10.000 internationale eenheden consumeert. Als u vitamine A uit bètacaroteen haalt, wordt het risico op toxiciteit echter uitgesloten, omdat uw lichaam bètacaroteen alleen in vitamine A verandert als u het nodig hebt. Een wig gesneden uit een middelgrote meloen heeft 2.334 internationale eenheden vitamine A, dat is 100 procent van de vrouwen en 78 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor mannen.

Vitamine C

Vitamine C werkt door je hele lichaam als een antioxidant die moleculen neutraliseert die vrije radicalen worden genoemd. Vrije radicalen kunnen gezonde cellen doden of muteren en ontstekingen veroorzaken die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Je kunt vrije radicalen niet vermijden, omdat ze een bijproduct zijn van de stofwisseling van je lichaam, dus het is van vitaal belang om voldoende vitamine C te hebben om ze te deactiveren. Vitamine C helpt ook bij de productie van collageen, dat uw huid en andere weefsels in uw lichaam ondersteunt. Je krijgt 25 milligram vitamine C in één partje meloen, een hoeveelheid die 33 procent van de vrouwen en 28 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor mannen levert.

Presenteren van ideeën

Verse meloen wordt een voedzame maaltijd wanneer je het bedekt met bosbessen, walnoten en vetvrije yoghurt. Verander de meloen in een hartige salade door het te mengen met verse munt en greens en elke combinatie van magere Zwitserse kaas, tomaten, komkommers, geroosterde pompoen of zonnebloempitten en uw favoriete vinaigrette toe te voegen. Maak een salsa van blokjes verse meloen, gesneden zoete uien, gehakte groene pepers, koriander en limoensap. Meng meloen met gewone of vanille-yoghurt om een ​​basis te vormen voor koude soep en roer er frambozen, bosbessen of bramen door.


Bekijk de video: De 7 meest hydraterende fruitsoorten (Mei 2022).