Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van croissants?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van croissants?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt dagelijks verschillende porties granen aan - 6 ons voor vrouwen of 7 ons voor mannen - als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Hoewel ten minste de helft van uw porties graan uit volle granen moet komen, kunt u ook wat voedsel eten dat is gemaakt van geraffineerde granen, waaronder croissants. Croissants bieden een aantal nuttige voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen. Ze bieden echter ook enkele nadelen op voedingsgebied, dus je moet ze met mate consumeren.

IJzer en selenium

Croissants bevatten ijzer en selenium, twee essentiële mineralen. Selenium helpt het spiercelmetabolisme te ondersteunen, helpt bij de groei van nieuwe cellen en onderhoudt de gezondheid van uw schildklier, terwijl ijzer de productie van rode bloedcellen stimuleert om een ​​gezonde bloedsomloop te bevorderen. Elke grote croissant biedt 15 microgram selenium en 1,4 milligram ijzer. Dit maakt 28 procent uit van uw dagelijkse seleniumbehoefte, vastgesteld door het Institute of Medicine, evenals 17 procent van de dagelijkse ijzerinname-eisen voor mannen of 8 procent voor vrouwen.

Foliumzuur en niacine

Je verhoogt je inname van B-complexe vitamines - inclusief foliumzuur en niacine - door croissants te eten. Beide vitamines ondersteunen je metabolisme, met niacine helpt je energie te halen uit voedingsstoffen in je dieet en folaat helpt je eiwitten te metaboliseren. Niacine ondersteunt ook een gezonde celcommunicatie, begeleidt de celgroei en verlaagt het cholesterolgehalte. Het consumeren van een grote croissant verhoogt uw inname van inname met 1,5 milligram - 9 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van niacine voor mannen of 11 procent voor vrouwen. Het biedt ook 59 microgram folaat, of 15 procent van de aanbevolen dagelijkse inname, volgens het Institute of Medicine.

Vitaminen A en B-5

Croissants bevatten heilzame vitamine B-5, ook wel pantotheenzuur genoemd, en vitamine A. Elke grote croissant voorziet in ongeveer 12 procent van uw dagelijkse vitamine B-5-inname-eisen, evenals 17 procent van de dagelijkse vitamine A-inname-aanbevelingen voor mannen of 21 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine. Beide vitamines B-5 en A helpen u de rode bloedcellen aan te maken die u nodig hebt om zuurstof te transporteren. Vitamine B-5 helpt u ook om steroïde hormonen te produceren - de familie van hormonen die oestrogeen en testosteron omvat - bevordert de zenuwcommunicatie en ondersteunt uw metabolisme, terwijl vitamine A helpt bij de celgroei en uw immuunsysteem voedt.

Nutritional Nadelen

Croissants worden gemaakt met relatief grote hoeveelheden boter en stimuleren uw inname van verzadigd vet aanzienlijk - elke grote croissant bevat 14 gram totaal vet, waarvan 8 gram afkomstig is van verzadigd vet. Regelmatig voedsel consumeren met veel verzadigd vet verhoogt je LDL-cholesterolgehalte - het type cholesterol dat gepaard gaat met het risico op hartziekten. Elke croissant bevat ook 313 milligram natrium, iets meer dan een vijfde van uw dagelijkse hoeveelheid natrium, vastgesteld door het Institute of Medicine. Natrium verhoogt uw bloeddruk en regelmatig consumeren van teveel natrium bedreigt de gezondheid van uw hart.


Bekijk de video: Chinese bakkers houden Fernandes bakkerij scherp - ABC Online Nieuws (Mei 2022).