Adviezen

Gezondheidsvoordelen van gedroogde abrikozen en pruimen

Gezondheidsvoordelen van gedroogde abrikozen en pruimen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zoetheid en de taaie textuur van gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen kunnen je interesse in hen eerst pieken, maar je zult ook worden verleid door hun potentiële gezondheidsvoordelen. Deze gedroogde vruchten hebben op verschillende manieren invloed op je lichaam, van verlichting van constipatie tot het voorkomen van kanker. Het eten van gedroogde abrikozen helpt je ook om een ​​gezonde huid en goed zicht te behouden. Ze zijn alleen al een heerlijke snack en passen ook goed bij noten.

Snacking

Gedroogde abrikozen en pruimen zijn een goede energiebron. Eén ons van beide gedroogde vruchten levert 67 calorieën op. Gedroogde abrikozen bevatten iets meer suiker, met 15 gram per ounce, terwijl pruimen slechts 11 gram bevatten. Deze zoete vruchten zijn een prima snack alternatief voor snoep of bewerkte voedingsmiddelen. Ze hebben meer vezels, vitamines, mineralen en gezondheidsvoordelen dan bewerkte snacks, en ze zijn volledig natuurlijk. Zoek naar gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen zonder toegevoegde suiker, maar eet ze met mate, want het is gemakkelijk om meer te consumeren dan je nodig hebt.

Vitamine A

Gedroogde abrikozen zijn een goede bron van vitamine A en leveren u 20 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Pruimen bevatten aanzienlijk minder, met slechts 4 procent. Uw immuunfunctie, reproductieve gezondheid en visie vereisen allemaal voldoende vitamine A, die ook de celproductie in het hart, de longen en de nieren ondersteunt. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen kan vitamine A uw risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om het exacte verband tussen vitamine A en kankerpreventie te bepalen.

Antioxidanten

De meeste plantaardige voedingsmiddelen voorzien je lichaam van antioxidanten en gedroogde abrikozen en pruimen zijn geen uitzondering. Volgens artikelen gepubliceerd in "Food Chemistry" in juni 2003 en "European Food Research & Technology" in januari 2009, bevatten pruimen en gedroogde abrikozen antioxidanten die polyfenolen worden genoemd. Deze verbindingen verminderen oxidatieve stress in je lichaam en kunnen helpen om hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, osteoporose en diabetes te voorkomen, volgens een artikel gepubliceerd in 2005 in "The Journal of American Clinical Nutrition."

Spijsvertering

Als u worstelt met chronische constipatie, kan het dagelijks eten van gedroogde pruimen verlichting bieden. Volgens een studie gepubliceerd in "Alimentary Pharmacology and Therapeutics" in april 2011, verzacht het eten van pruimen de ontlasting bij verstopte volwassenen en verhoogt het het aantal wekelijkse stoelgang aanzienlijk. De studie toonde aan dat het eten van gedroogde pruimen effectiever kan zijn voor de behandeling van constipatie dan het nemen van psylliumschil, een voedingsvezelsupplement. Onderzoekers geloven dat deze voordelen te wijten zijn aan de combinatie van sorbitol, een suikeralcohol, voedingsvezels en polyfenolen in pruimen.


Bekijk de video: Gedroogd Fruit - Gezond OF Ongezond? (Mei 2022).