Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gedroogde pruimen en ontpitte pruimen?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gedroogde pruimen en ontpitte pruimen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met een natuurlijk zoete smaak, lage kosten en een lange houdbaarheid, zijn ontpitte pruimen - soms gedroogde pruimen genoemd - een economische en plezierige aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Gedroogde pruimen tellen mee voor je dagelijkse fruitinname. Elke portie van een half kopje is gelijk aan een kopje fruit volgens de voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en helpt u de 1,5 tot 2 kopjes fruit te krijgen die dagelijks worden aanbevolen. Ontpitte pruimen stimuleren ook uw inname van voedingsstoffen, waardoor essentiële vitamines en mineralen worden geleverd die uw gezondheid ten goede komen.

Voedingsvezels

Gedroogde pruimen en gedroogde pruimen helpen u meer voedingsvezels te consumeren, een koolhydraat die essentieel is voor een gezond dieet. Vezel bestrijdt spijsverteringsstoornissen, waaronder diverticulaire aandoeningen, aambeien en constipatie. Het houdt je ook tevreden na je maaltijd - het zwelt niet alleen in je maag om je te helpen vol te voelen, maar vertraagt ​​ook de afgifte van suiker in je bloedbaan, het bestrijden van honger veroorzakende bloedsuikerpieken en crashes. Een portie gedroogde pruimen van een half kopje bevat 6,2 gram voedingsvezels - 16 procent van de dagelijkse vezelbehoeften voor mannen en 25 procent voor vrouwen, volgens de richtlijnen van het Institute of Medicine.

Vitamine K

Pruimen bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine K, een in vet oplosbare voedingsstof. Vitamine K helpt bij het activeren van enzymen in uw cellen. Sommige van deze enzymen spelen een rol bij de bloedstolling en het behoud van gezonde vitamine K-waarden helpt bij het bestrijden van overmatig bloeden na letsel, gemakkelijk blauwe plekken en neusbloedingen. Elke portie gedroogde pruimen bevat 50 microgram vitamine K. Dit is 42 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 58 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Vitamine A

Neem ontpitte pruimen op in uw dieet om uw vitamine A-inname te stimuleren. Een half kopje gedroogde pruimen bevat 679 internationale eenheden vitamine A - 29 procent van de dagelijkse inname-eisen voor vrouwen en 23 procent voor mannen, volgens de aanbevelingen van het Institute of Medicine. Vitamine A helpt genactiviteit in uw cellen te reguleren en begeleidt nieuwe cellen naarmate ze zich ontwikkelen tot functionele weefsels. Het helpt u bij het produceren van gezonde bloedcellen, onderhoudt gezond huidweefsel en ondersteunt ook een gezond gezichtsvermogen.

Kalium en koper

Gedroogde pruimen bevatten koper en kalium, twee mineralen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Kalium activeert enzymen die uw cellen nodig hebben om koolhydraten te metaboliseren, terwijl koper enzymen activeert die essentieel zijn voor de productie van energie. Kalium ondersteunt ook de spiergezondheid en verlaagt uw bloeddruk. Koper houdt je bindweefsels sterk. Het consumeren van een half kopje gedroogde pruimen verhoogt je kaliuminname met 637 milligram, wat 14 procent van je aanbevolen dagelijkse inname oplevert. Een portie biedt ook 244 microgram koper, of 27 procent van uw dagelijkse inname-eisen, vastgesteld door het Institute of Medicine.


Bekijk de video: Abrikozen en hoge bloeddruk (Mei 2022).