Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van zongedroogde tomaten?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van zongedroogde tomaten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verse groenten kunnen lastig zijn om te kopen, te bereiden en op te slaan, en zongedroogde tomaten zijn handige alternatieven om u te helpen aan uw aanbevolen dagelijkse porties groenten. Hoewel ze op gastronomische producten lijken, zijn zongedroogde tomaten direct uit de zak verkrijgbaar en gemakkelijk te gebruiken. Het eten van dit voedzame voedsel kan je algehele dieet gezonder maken.

Lage bloeddruk

Een half kopje zongedroogde tomaten is volgens de USDA een vol kopje rauwe of gekookte groenten. Zongedroogde tomaten kunnen in een hoog-kalium- en natriumarm dieet passen om hoge bloeddruk te voorkomen of te verlagen. Elk half kopje zongedroogde tomaten bevat 926 milligram kalium, of 26 procent van de dagelijkse waarde, en slechts 66 milligram natrium, of 3 procent van de dagelijkse waarde. Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte en nierziekte.

Voorkom bloedarmoede door ijzergebrek

Elk half kopje zongedroogde tomaten levert 2,5 milligram ijzer, of 14 procent van de dagelijkse waarde. IJzer is een mineraal in hemoglobine, dat is het bestanddeel van rode bloedcellen dat zuurstof naar de cellen in uw lichaam vervoert. Ernstig ijzertekort kan leiden tot bloedarmoede en symptomen van vermoeidheid, spierzwakte en frequente infecties. Vitamine C helpt uw ​​lichaam ijzer te absorberen uit plantaardig voedsel, zoals tomaten. Een half kopje zongedroogde tomaten heeft 11 milligram vitamine C, of ​​17 procent van de dagelijkse waarde.

Verminder het risico op hartziekten

Door zongedroogde tomaten te eten, kun je je totale en LDL-cholesterolgehalte en je risico op hartaandoeningen verlagen. Een 2-ounce portie zongedroogde tomaten biedt 3 gram voedingsvezels, of 14 procent van de dagelijkse waarde. Een vezelrijk dieet kan helpen uw ongezonde LDL-cholesterolwaarden te verlagen. Dieetcholesterol en verzadigd vet verhogen uw LDL-cholesterol en zongedroogde tomaten zijn cholesterolvrij en bijna vrij van verzadigd vet.

Toepassingen

Zongedroogde tomaten zijn veel voorkomende pizza toppings. Je kunt ze toevoegen aan salades en ze gebruiken om bruschetta te maken met variaties met behulp van extra ingrediënten zoals fetakaas of kip. Je kunt zongedroogde tomaten gebruiken om de zuurgraad in pesto, hummus en andere kruiden te verhogen en ze in pastagerechten gooien om een ​​taaie textuur toe te voegen. Zongedroogde tomaten verpakt in olie bevatten meer calorieën en vet dan zongedroogde tomaten zonder olie, waardoor ze minder gezond zijn als u op uw gewicht let.


Bekijk de video: vegan eten + welke verzorgingsproducten ik gebruik? (Mei 2022).